Haber 16

İstanbul’da olaylı akşam

Kapatma kararının ardından İstanbul’un bazı bölgelerinde eylemler yaşandı..

İstanbul’da olaylı akşam
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Aralık 2009
  • İstanbul’da olaylı akşam için yorumlar kapalı
  • 349 KEZ OKUNDU


Anayasa Mahkemesi’nin DTP ile ilgili verdiği kapatma kararı sonrasında İstanbul, Diyarbakır, Siirt ve Hakkari’de olaylar çıktı.


 


İSTANBUL

DTP’nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılması kararı DTP’nin İstanbul Beyoğlu’ndaki il binası önünde bir grup tarafından protesto edildi.


 


Kararını açıklanmasının ardından Beyoğlu’ndaki il binası önünde toplanan 100 kadar partili, Kalyoncu Kulluk Caddesi’ni trafiğe kapadı.

Grup, “AKP şaşırma bizi dağa taşırma”, “DTP’siz dünyayı başınıza yıkarız”, “DTP faşizme mezar olacak”, “DTP halktır halk burada”, “Bedel ödedik, ödetilecek” şeklinde sloganlar attı. Bu arada, Tarlabaşı’ndan da küçük gruplar Taksim’e doğru çıktı.

Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne elli metre mesafedeki il binası önünde kalabalığın protestosu sürerken, polis geniş güvenlik önlemi aldı. Karakol önünde çok sayıda panzer ve çevik kuvvet ekibi hazır bir şekilde bekliyor.


 


Bir grup, Dolapdere Caddesi üzerinde park halindeki bir otomobili taşladı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine grup, polisin müdahalesinin ardından ara sokaklardan dağıldı.


 


POLİSİ ALARMDA: ÇELİK YELEK GİYİN!

DTP kapatılmasına ilişkin karar, İstanbul polisini alarma geçirdi. Telsizlerden yapılan anonslarda ekiplerin çelik yelek giymeleri, AK Parti ve diğer siyasi partilerin temsilciliklerine yönelik olası saldırılara karşı duyarlı olmaları istendi.


 


Anayasa Mahkemesi’nin DTP’nin kapatılması yönünde verdiği kararın ardından, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli ekipler, telsizlerden yapılan anonslarla uyarıldı.


 


Haber merkezi tarafınan yapılan anonslarda ilçe emniyet müdürlükleri ve emniyet müdürlüklerine bağlı polis ekiplerinin özellikle resmi kurumların olduğu mahallelerde önlem alınması istendi.


 


Ayrıca ekiplere, başta AK Parti ve MHP olmak üzere siyasi partilerin temsilciliklerine yönelik olası bir saldırıya karşı da dikkatli olunması söylendi. Kritik bölgelerde görev yapan ekiplerin çelik yelek giymeleri, tek başlarına dolaşmamaları, yanlarında en az bir memurun daha olması gerektiği konusunda uyarıldı.


 


DİYARBAKIR

Kapatılma kararının açıklanması sonrasında Diyarbakır’da olaylar çıktı. DTP’nin Diyarbakır il binası önüne gelen yaklaşık 200 kişilik grup, burada polise taşlı saldırıda bulundu. Polis, göstericileri dağıtmak için gaz bombası kulllandı.


 


SİİRT

Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması kararının ardıdan Siirt’tin Eruh ilçesinde partililer kararı protesto ederek polisle çatıştı.


 


DTP ilçe binası önünde toplanan göstericiler terör örgütü PKK lehine sloganlar atarak DTP’nin kapatılmasını protesto ettiler. Çıkan olaylarda güvenlik güçleri 15 göstericiyi gözaltına aldı. Eruh’ta mahkemeye çıkarılan göstericilerden M.A., A.B., H.T., M.Ş., İ.A. ve S.E. isimli şüpheliler tutuklanarak Siirt F Tipi Cezaevi’ne gönderildi.


 


HAKKARİ


 


Hakkari’de bazı göstericiler, Demokratik Toplum Partisi’nin (DTP) kapatılması kararını protesto etmek amacıyla izinsiz gösteri yaptı. Hakkari’nin 12 değişik mahallesinde olaylar görüldü.

Haşim Kılıç’ın DTP’nin kapatıldığını açıklamasının ardından akşam saatlerinde Yeni Mahalle ve Keklikpınar mahallesinde bir araya gelen göstericiler, yollara barikat kurarak ateş yaktı.


 


Polis, izinsiz gösteri yaparak DTP’nin kapatılmasını protesto eden gruplara gaz bombaları ile müdahale etti. Göstericiler ise, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Bir kişinin yaralanarak Hakkari Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındığı belirtildi.



BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ