Haber 16

İşte 2010 Referandum Sonuçları!

Anayasa değişikliğinde son sözü halk söyledi. AK Parti iktidarı referandumu hasarsız atlattı.

İşte 2010 Referandum Sonuçları!
  • Gündem / Son Dakika
  • 12 Eylül 2010
  • İşte 2010 Referandum Sonuçları! için yorumlar kapalı
  • 227 KEZ OKUNDU

Şu ana kadar sandıkların yüzde 99’u açıldı. Anayasa değişikliğine halkın yüzde 58’i ‘evet’ oyu verirken, yüzde 42’si ‘hayır’ dedi.

DOĞUDA SANDIĞA GİDEN ‘EVET’ DEDİ

Anayasa Değişikliği Paketi için yapılan referandumda oy verme işleminde açılan sandık sayısı neredeyse tamamlandı. Ağırlıklı olarak Doğu ve Güneydoğu illerinde ezici üstünlükle ‘evet’ oyu çıktı.


SAHİLLER ‘HAYIR’ DEDİ

Referandum sonuçlarının harita görüntüsü ise 2007 Genel Seçimleri ve 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’ndeki gibi. Kıyı şeridi ve Trakya ile Tunceli, Eskişehir ve Artvin’de Hayır’lar öndeyken, diğer bölgelerde Evet’ler önde. Kenan Evren ve Arınç’ın memleketinde ‘hayır’ kılpayı önde. Erdoğan’ın sahillerin partisi diye suçladığı CHP, bu kesimler üzerindeki hakimiyetini sürdürdü.


GÜNEYDOĞU’DA BOYKOT VARDI

Doğu ve Güneydoğu illerinde yüzde 50’lerin üzerinde ‘boykot’ ortaya çıkarken, kullanılan oylarda ‘Evet’lerin ezici üstünlüğü var. Diyarbakır’da Baydemir’in dediği gibi çıktı. Katılım oranı bu ilde yüzde 35’lerde kaldı.


ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDE DURUM


Üç büyük ilde sonuçlar beklendiği gibi çıktı. İstanbul yine Türkiye’nin aynası oldu.  İzmir yine CHP’nin yıkılmaz kalesi oldu. Ankara’da ise hayır oylarında ciddi bir artış gözlendi. İstanbul’da ‘evet’ oyu 55.97 ‘hayır’ oyu ise 44.03 oldu. İzmir’de ‘hayır’ oyu 63.24, ‘evet’ oyu 36.76 oldu. Ankara’da ise ‘evet’ oyları 53.8, ‘hayır’ oyu 46.2’ye yükseldi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ