Haber 16

İşte DTP’nin kader günü

Anayasa Mahkemesi, DTP’yi görüştüğü davanın bugünkü toplantısı sona erdi. İlk açıklama Kılıç’tan geldi.

İşte DTP’nin kader günü
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Aralık 2009
  • İşte DTP’nin kader günü için yorumlar kapalı
  • 331 KEZ OKUNDU

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın Demokratik Toplum Partisi hakkında açtığı kapatma davasını görüşmek üzere bugün biraraya gelen Anayasa Mahkemesi’nden, ‘karar en erken Cuma günü alınır’ açıklaması geldi.


12 saat süren oturumun ardından mahkeme dışında bekleyen gazetecilere, “Değerli arkadaşlar siz soğukta bekledikçe biz üzülüyoruz” diyen Mahkeme Başkanı Haşim Kılıç, “Şunu ifade etmek isterim ki, Cuma gününden önce bir karar çıkması mümkün gözükmüyor. O nedenle, o güne kadar rahatlıkla işinize bakabilirsiniz” dedi.


“Eğer cuma günü bir sonuç alacak gibi olursak, bunu açıklamak üzere size bilgi ulaştırılacak” diyen Kılıç, “Mahkeme heyetimiz delilleri tek tek değerlendirmek ve bu konudaki düşüncelerini uzun uzun analatarak sonuç almak durumundadır. O nedenle, malum olduğu üzere 141 adet delilin ortaya getirildiği bir davada bunun bir zaman alması normal karşılanmalıdır” ifadelerini kullandı.


Gazetecilere ‘heyecanlamayın ve Cuma gününden önce sonuç beklemeyin’ diyen Haşim Kılıç, bugün delillerin değerlendirmesiyle ilgili aşamayı götürdüklerini, usul sorunları olduğunu, geniş değerlendirmeler yapıldığını ve çok kısa sürede bir sonuç çıkacak gibi görünmediğini söyledi.


Geç saatlere kadar aralıksız çalışacaklarını dile getiren Haşim Kılıç, ara karar verildiğini ancak bunu açıklayamayacağını belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ