Haber 16

İşte Dünya’nın ilk robot gözü

Gelecekte insanlar kaybettikleri organları yerine biyonik olanları kullanabilecek. Bu konuda en ihtiyaç olan organın da robot taklidi yapılmaya başlandı.

İşte Dünya’nın ilk robot gözü
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 02 Kasım 2010
  • İşte Dünya’nın ilk robot gözü için yorumlar kapalı
  • 385 KEZ OKUNDU

Biyonik insanların yapılarını taklit eden robotlar üzerinde çalışan bir mühendislik ve bilim dalı. Bilim kurgu filmleri sayesinde tanıdığımız bu bilim günümüzde giderek daha etkili ve başarılı işler ortaya koymaya başladı.


Biyonik felsefenin temelinde doğayla uyum sağlamış ve yaratılıştan ilham almış ürünler tasarlamak bulunuyor. Kaza sonucu organlarını kaybeden insanlara, biyonik el, bacak gibi yapay uzuvlar  takarak bu kişilerin tekrar eski yaşantılarına dönmesi hedefleniyor.


Biyonik Göz Hastalara Umut Olacak





 

Bu konudaki başarılı deneylere Münih Teknik Üniversitesi de imza attı. Bu başarı sayesinde hastaların en büyük ihtimaçlarından biri olan biyonik göze giden yolda büyük bir adım atıldı.

100 gramlık prototip kamera, insan gözünün yapabileceği tüm hareketleri taklit edebiliyor. Araştırmacıların göz bebeğinin hareketlerine göre tasarladığı kamera yapılan deneyler sonucunda büyük başarı kaydetti.


Bu prototip yakın gelecekte insan beyniyle ortaklaşa çalışan bir protez göz haline gelecek. Geçtiğimiz aylar içerisinde, biyonik el ve bacak protezleri hastaların hayatını değiştirmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ