Haber 16

İşte Facebook’un DEV cirosu!

500 milyon üyeye sahip Facebook, kullanıcılarını paraya dönüştürmeye devam ediyor. Ünlü sosyal ağ sitesinin 2010 yılı kazanç rakamları halka açıklandı. Peki, Facebook üyeleri sayesinde ne kadar kazandı?

İşte Facebook’un DEV cirosu!
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 20 Ocak 2011
  • İşte Facebook’un DEV cirosu! için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Sadece 5 yılda internet kullanıcılarının hayatında büyük bir yere sahip olan Facebook, gücüne güç katarak büyümeye devam ediyor.


500 milyon üyesini paraya çeviren site yönetimi, bu sayede Google’dan sonra dünyadaki ikinci büyük internet şirketi haline geldi.


Sıradan bir site olarak yayın hayatına başlayan Facebook, bugün sanal dünyayı yönlendiren kuvvetlerden biri. Site yönetimi, mali yılın bitimiyle birlikte 2010 yılında elde ettikleri kazançları basınla paylaştı. Peki, Facebook’un kasasına 2010 yılında kaç para girdi?


Büyükler de Neymiş?


Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net’in haberine göre, Facebook, 2010 yılında 1.86 milyar dolar gelir elde etti ve iş dünyasını sarstı. İşin en ilginç kısmı, 1.86 milyar dolarlık gelirin yalnızca 740 milyon dolarının Coca Cola, Procter and Gamble gibi dev şirketlerden gelmesi. Kalan kazancın çoğu küçük ve orta büyüklükteki firma reklamlarından sağlanıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ