Haber 16

İşte HSYK’nın seçilmiş yeni üyeleri!

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelik seçimleri olaysız sona erdi. YSK tarafından yapılan seçimler sonrası resmi olmayan sonuçlara göre Adalet Bakanlığı’nın desteklediği tüm adaylar HSYK’ya girdi.

İşte HSYK’nın seçilmiş yeni üyeleri!
  • Gündem / Son Dakika
  • 17 Ekim 2010
  • İşte HSYK’nın seçilmiş yeni üyeleri! için yorumlar kapalı
  • 255 KEZ OKUNDU

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanvekili Kırdar Özsoylu, adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasındaki HSYK üyeliği seçimlerinin sağlıklı yürütüldüğünü ifade ederek birkaç il dışında sonuçların YSK’ya ulaştığını açıkladı.

Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun yeni yapısında çoğunluğu oluşturacak 10 asil 6 yedek üye için Türkiye genelindeki adliyelerde seçim yapıldı. Sonuçlara göre, adli yargıdan 7 asil 4 yedek, idari yargıdan ise 3 asil 2 yedek üye HSYK’ya seçilecek.

Seçimle ilgili basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Özsoylu, Türkiye genelinde birkaç il dışında seçim sonuçlarının resmi olarak YSK’ya ulaştığını, büyük şehirlerden İstanbul’un da sonuçlarını YSK’ya göndermek üzere olduğunu bildirdi.

Özsoylu, Türkiye genelinde adli yargıda geçici olmayan fakat kazanması muhtemel öne çıkan adayların da Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur, Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Teoman Gökçer, Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu, Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer, Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kaya ve Edirne Hakimi İsmail Aydın olduğunu, idari yargıda ise öne çıkan isimlerin Danıştay 6. Daire Tetkik Hakimi Ahmet Berberoğlu, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem, İstanbul 5. İdare Mahkemesi Üyesi Resul Yıldırım, Halil Koç ve Danıştay Savcısı İbrahim Topuz olduğunu belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ