Haber 16

İşte karşınızda Apple iPad

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden ABD’li Apple Inc, uzun süredir büyük merakla beklenen yeni ürünü San Francisco’da dünyaya tanıttı. İşte klavyesiz bilgisayar iPad…

İşte karşınızda Apple iPad
  • Son Dakika / Teknoloji
  • 28 Ocak 2010
  • İşte karşınızda Apple iPad için yorumlar kapalı
  • 394 KEZ OKUNDU

Dünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden ABD’li Apple Inc, uzun süredir büyük merakla beklenen yeni ürünü San Francisco’da dünyaya tanıttı.

 

iPad ismiyle lanse edilen yeni ürünü Apple’ın mucize CEO’su Steve Jobs anlattı. Yeni tablet bilgisayarın akıllı cep telefonuyla, dizüstü bilgisayar (laptop) arasındaki uçurumu kapatmaya yönelik bir çalışma olduğunu belirtti.

 

iPad’in 16 GB kapasiteli modeli ABD’de 1 Mart’ta 499 doların altında bir fiyatla satışa çıkıyor. Ancak iPad’i 3G’li internet bağlantısı ile almak isteyenlerin telekom şirketi AT&T ile yıllık 130 dolara ekstra kontrat yapması gerekecek.

 

İŞTE KLAVYESİZ BİLGİSAYAR iPAD’İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

 

Jobs ve ekibi 1 saati aşkın sunumda iPad’in özelliklerini sıraladı.

– 9.7 inç çoklu dokunmatik ekran
– 13.4 milimetre inceliğinde
– 680 gram ağırlığında
– 16, 32, 64 GB’lık flaş hafıza
– Dolu bataryayla 10 saat pil ömrü
– Wi-Fi ve Bluetooth teknolojisi

 


 

Cihaz dik veya yatay formda kullanılabiliyor. iPad çevrildiğinde otomatik olarak ekran ve programlar da bu forma giriyor. Mac OSx işletim sistemi kullanıyor.

 






Tuş takımı iPad ekranının alt bölümünde sanal olarak gömülü şekilde tasarlandı. Bu iPhone kullanıcılarının yakından tanıdığı bir sistem. Sanal klavye kullanmak istemeyen veya masaüstünde cihazı kullanmak isteyenler kablosuz Mac klavyesini tercih edebilir.

 

iPad’in içerisinde iTunes var. Müzikçalar olarak kullanılıyor. MP3 ve AAC formatlarını destekliyor. iPad’den internet yoluyla direkt olarak şarkı satın almak mümkün olacak. Şarkı, sanatçı ve albümle ilgili bilgiler detaylı olarak açılan bir ekranda gösteriliyor.

 

Dokunmatik ekranda geçişler çok hızlı. Programların açılışı ve çalışması, ekranlar arasındaki geçişler de oldukça hızlı. HD (yüksek çözünürlük) kalitede Youtube videolar izlenebiliyor. iPad ile film de izleniyor. Cihaz yan çevrildiğinde film ve videolar 16:9 ekranda izlenecek.

 

 iPad’e, Apple’ın uygulama mağazasından programlar yüklenecek. iPhone’larda olduğu gibi iPad için de üçüncü parti firmaların uygulama geliştirmesi gerekiyor.

 

Bu uygulamalar arasında iPad için hazırlanan gazeteler dikkat çekiyor. Burada iPhone’dan farklı olarak normal gazetelerde olduğu gibi sayfalar çevrilerek okunacak. Bunun için gazetelerin iPad için program geliştirmesi gerekiyor.

 

Cihazın e-kitap okuyucu olarak tanıtımına başlayan Jobs, iPad ekranında bir sürpriz yaparak Amazon.com’un Kindle’ını gösterdi. “Amazon e-kitap işinde öncü bir rol üstlendi” diyen Jobs, “Fakat Apple bu ürünle onun omuzlarının üzerinde duruyor” diyerek iddialı bir giriş yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ