Haber 16

İşte Neşet Ertaş’ın son vasiyeti

İleri evre kanser nedeniyle hayatını kaybeden Neşet Ertaş, vasiyeti üzerine Kırşehir’e, babası ve ustası Muharrem Ertaş’ın ayak ucuna defnedilecek

İşte Neşet Ertaş’ın son vasiyeti
  • Gündem / Son Dakika
  • 25 Eylül 2012
  • İşte Neşet Ertaş’ın son vasiyeti için yorumlar kapalı
  • 235 KEZ OKUNDU

Türkülerin ustası Neşet Ertaş, İzmir’de tedavi gördüğü özel hastanede sabah saatlerinde yaşama gözlerini yumdu. Doktorlarla birlikte basın karşısına çıkan oğlu Hüseyin Ertaş’ın sazının ne yapılacağı yönündeki soruya verdiği “Ah ah” yanıtı yürekleri dağladı. 


 

Neşet Ertaş, vasiyeti üzerine Kırşehir’e, babası ve ustası Muharrem Ertaş’ın ayak ucuna defnedilecek. 

 

Anadolu ozanlığı geleneğinin günümüzdeki temsilcisi Neşet Ertaş, 74 yaşında İzmir’de tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kanser tedavisi gördüğü onkoloji servisinde durumu ciddileşen ve önceki gün tekrar yoğun bakıma kaldırılan Neşet Ertaş son 24 saatte cihazlara bağlı olarak hayatını sürdürdü. Durumu sabah saatlerinde giderek ağırlaşan ünlü ozan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Oğlu Hüseyin ile kardeşi Necati Ertaş’la birlikte kamera karşısına geçen hastane doktorları tüm müdahalelere rağmen ünlü ozanı kurtaramadıklarını söyledi. 

 

‘İLERİ EVRE KANSERİ VARDI’

 

Onkoloji Bölümü Sorumlusu Prof. Dr. Ahmet Uğur Yılmaz, “Sayın Neşet Ertaş, hastanemize iki hafta önce genel durumunda bozulma olduğu için yatırılmışı. Kendisi zaten iki yıldır bir hastalık sebebiyle takip edilmekteydi. Gereken tedaviler yapıldı ancak durumunda iyileşme olmaması nedeniyle Pazar günü yoğun bakıma alındı. Maalesef tedavilere rağmen bu sabah saat 08.45’te kaybettik. Değerli ozanımızı kaybettiğimiz içi üzgünüz” diye konuştu. 

 

Ölüm sebebi hakkındaki soru üzerine ise “İleri evre kanseri vardı. Bu hastalığın sonucu olarak hastanemizde yatıyordu. Genel durumu bozulunca yoğun bakıma almıştık. İki haftadır ben takip ediyordum. Hastanemize geliş tarihi 10 Eylül. İki gün önce de yoğun bakıma alındıö dedi. 

 

OĞLU: BABAM DEVLET SANATÇISI DEĞİLDİ

 

Bu arada basın toplantısı sırasında cenaze işlemlerinin nasıl yapılacağı konusundaki soruları yanıtlayan Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer’in, “Neşet Ertaş Devlet Sanatçısı olduğu için Valilik ve Kültür Bakanlığı hazırlık yapacak” sözlerine sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş, “Babam Devlet Sanatçılığı’nı kabul etmemişti, devlet sanatçısı değil” diyerek düzeltti. 

 

“AH AH”

 

Oğlu Hüseyin Ertaş, “Acımız daha taze. Haberi yeni aldık. Söylenecek herşeyi hocalarımız söyledi. O Türkiye’ye mal olmuş biriydi. Türkiye’nin abisi, babası, kardeşiydi. O yüzden pek vakit kaybetmeden sizlere bir açıklama yapmak istedik. Sevenlerini haberdar etmek istedik. Hocalarımız gereği kadar ilgilendi. Hepsine teşekkür borçluyuz. Yolcumuzu bugün uğurladık. Aile cenazesinin Kırşehir’e götürülmesine karar verdiö diye konuştu. Hüseyin Ertaş, “Sazı ne olacak?ö sorusu üzerine ise sadece “Ah ahö demekle yetindi. 

 

Abisi Necati Ertaş ise “Size özel bir vasiyeti oldu mu?” sorusuna “Babamın ayak ucuna defnedin” dedi diye konuştu. 

 

Bu arada Vefat haberinin hemen ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanatçılar Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Edip Akbayram, Musa Eroğlu, Hasan Saltık, Gülay, İsmail Altunsaray ve Yavuz Top aileyi telefonla arayıp başsağlığı diledi. 

 

Bu arada hastalığını duyunca memleketi Kırşehir’den gelen köylüleri de hastane önünde gözyaşı döktü. Vefat haberini alan bir grup konservatuar öğrencisi de hastaneye gelip aileye taziyede bulundu. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ