Haber 16

İşte o ilk karşılaşma!

Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu TİM’de karşılaştı..

İşte o ilk karşılaşma!
  • Politika / Son Dakika
  • 03 Haziran 2010
  • İşte o ilk karşılaşma! için yorumlar kapalı
  • 285 KEZ OKUNDU

Ankara’da gerçekleştirilen 17’nci TİM Genel Kurulu birçok ilke imza atıyor. İsrail’in tüm dünyayı ayağa kaldıran kanlı gemi baskını sonrası Meclis’te bir araya gelemeyen iki siyasi lider,  TİM Genel Kurulu’nda buluştu.

Salona CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan sonra gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerine geçerken sırayla herkesin elini sıktı. Sıra Kılıçdaroğlu’na geldiğinde onunla da tokalaşan Erdoğan, gazetecilerin tekrar tokalaşmaları isteğine yanıt vermeyerek hızlıca yerine oturdu.

Erdoğan, Genel Kurul’daki konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yönelik, “Yapamayacağınızı vaat etmeyeceksiniz. Yapacağınızı söyleyeceksiniz. Ben şunu şu şu şu şekilde yapacağım diyeceksiniz. ‘Sen git de biz gelelim, biz gelince yapacağız.’ Yok öyle 25 kuruşa simit” ifadesini kullandı.


Kılıçdaroğlu: Başbakan’ın beni dinlememesi kendi takdiridir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliğiyle ilgili iptal istemi için, ”Yargının vereceği her karar, hepimizin saygı duyması gereken bir karardır. Ona hepimiz saygı göstereceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin Rixos Otel’de düzenlenen 17. Olağan Genel Kurulu’ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığını ancak kendi konuşmasının ardından ayrıldığını hatırlatarak değerlendirmesini sorması üzerine Kılıçdaroğlu, ”Sayın Başbakan bir randevusu olduğunu söyledi. O nedenle erken ayrılmak durumunda kalacağını söyledi. Dinleyip dinlememek Sayın Başbakan’ın takdirindedir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, ”Randevusu olduğunu size mi söyledi” sorusu üzerine de ”Evet, bana söyledi” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisine ”hayırlı olsun” dileğinde bulunduğunu da ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa değişikliğiyle ilgili iptal istemine dair ilk incelemeye salı günü devam edeceğinin hatırlatılması ve değerlendirmesinin sorulması üzerine de ”Yargının vereceği her karar, hepimizin saygı duyması gereken bir karardır. Ona hepimiz saygı göstereceğiz” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ