Haber 16

İşte PKKya destek veren ülkeler

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şehit yakınları ve gazilere verdiği iftarda Terör örgütünün arkasında bazen en yakınınızda olan, bazen aynı ittifak, bazen de acı hatırıları paylaştığınız ülkeler olabilir dedi.

  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Ağustos 2012
  • İşte PKKya destek veren ülkeler için yorumlar kapalı
  • 240 KEZ OKUNDU

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin üç beş bin teröristle savaştığının zannedilmemesi gerektiğini belirterek, ”Bunların arkasındakiler bazen en yanı başımızda olanlardır; bazen aynı ittifak içerisinde olduğumuz ülkelerdir; bazen tarihin belli bir döneminin acı hatırasını yaşadığımız ülkelerdir” dedi.
Çiçek, TBMM Üyeler Lokantası’nda şehit yakınları ile gazilere iftar verdi.
Çiçek, iftarın ardından yaptığı konuşmada, ilk Başkan’ı ve kendisi Gazi olan TBMM çatısı altında, milletin birliği, dirliği ve geleceği için hayatlarını oraya koyan aziz insanların hatırasına saygı duymak adına bu iftarı düzenlediklerini kaydetti.
”Biz bu ülkede neye sahipsek, gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesindedir” diyen Çiçek, şunları söyledi:
”İstikbalimizi, istiklalimizi, bu Meclis’in varlığını sizlere borçluyuz. Bu coğrafyayı vatan yapan şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Çok şükür tarihte devletsiz kalmamış belki de tek millet biziz. Onun için dualarımızda hep ‘Allah devletimize, milletimize zeval vermesin’ deriz. Çok şükür zeval vermedi. Bu zevalin olmamasının nedeni de şehitlerimiz ve gazilerimizdir. Biz farklı bir milletiz.
1071’de Anadolu’ya geldik. O günden bugüne çok acılar çektik. Cumhuriyet dönemi dışında 1071’den bu tarafa üst üste barış içerisinde 25 yıl yaşayamadık. O cepheden bu cepheye, bu siperden bu sipere, 1071’den bu güne bu millet varlığını sürdürüyor. Vatanını, birliğini, dirliğini muhafaza edebilmek için evlatlarını şehit veriyor, gencecik insanları gazi oluyor. Onun için bu coğrafya, zor bir coğrafyadır. Bu coğrafya, acıların coğrafyasıdır. Başka bir millet bu kadar acıya dayanabilir miydi, onu bilmiyorum. Ümit ederiz ki çektiğimiz acılar son olsun. Bugün bir şehidimizi daha Hakk’ın rahmetine uğurladık. İnanıyorum ki sizin evlatlarınızın ruhu bugün aramızdadır. Çünkü biz inanırız ki onlar Allah katında diridirler, biz onları ölü zannederiz. Allah sizleri inşallah cennetinde buluşturur.
Dünyada 13 riskli bölge var, bunlardan 11’i bu ülkenin çevresindedir. Dolayısıyla bizim yurdumuz kan ve ateş çemberi içerisindedir. Bu yurtta, bu vatan toprağında ebediyete kadar yaşayacaksak bunun tek ve vazgeçilmez şartı var; o da şehitlerimizin, gazilerimizin bize bıraktığı mirasa ve mesaja sahip çıkmaktır. Onlar bu vatan için hayatlarını feda ettiler veya yaralandılar. Bizim her şeye rağmen fikrimiz, düşüncemiz, kanaatimiz, siyasi düşüncemiz ne olursa olsun, milletimizin birliğini ve dirliğini korumaktır. Devletimizi daha güçlü, milletimizi daha büyük yapmaktır. Bu, şehitlerimizin bize bıraktığı mesajdır, mirastır. Buna ne kadar sahip çıkabilirsek, bunu kalbimize, gönlümüze sindirebilirsek, gelecek nesillere bu mesajı ne kadar doğru aktarabilirsek, inanıyorum ki bu ülke için hayatlarını feda etmiş olanlar da mezarlarında rahat uyuyacaklardır.”
-”Anlaşılamayan nokta…”-
Sözlerine ”Savaş devam ediyor. Eskiden cephelerde savaşıyorduk, yedi düvelle savaşıyorduk. Şimdi bugün de Türkiye’nin yaptığı savaş böyle bir savaştır” diyerek devam eden Çiçek, ”Kimse zannetmesin ki Türkiye üç beş bin teröristle savaşıyor” dedi.
Zaman zaman halk arasında ”bu kadar güçlü ve kahraman ordumuz var, güçlü, kuvvetli, canını esirgemeyen güvenlik güçlerimiz var, nasıl oluyor da bu üç beş bin kişinin üstesinden gelinemiyor” denildiğini anımsatan Çiçek, ”İşin belki de anlaşılamayan noktası burasıdır. Şunu bilmek gerekir ki, Türkiye üç beş bin kişiyle uğraşmıyor. Bunun arkasında kimlerin olduğunu bunca kandan, gözyaşından sonra hepimizin anlaması gerekiyor. Bunların arkasındakiler bazen en yanı başımızda olanlardır; bazen aynı ittifak içerisinde olduğumuz ülkelerdir; bazen tarihin belli bir döneminin acı hatırasını yaşadığımız ülkelerdir. Biz maalesef bunlarla işbirliği göremediğimiz gibi bunların destek verdikleri artık uluslararası raporlara bilinir hale gelmiştir” diye konuştu. Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Şu an ülkede çatışmalar devam ediyor. Bilinmesi gerekir ki Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, bundan rahatsız olanlar, eskiden olduğu gibi ordularıyla savaşmak yerine bugün içimizden kandırılmış veya dışarıdan peydahladıkları bir kısım unsurlarla Türkiye’ye karşı bu savaşı sürdürüyorlar. Artık bu noktada, Türkiye elbette bu coğrafyayı sonuna kadar savunacak. Burası bizim ebedi yurdumuzdur. Bu yurdu her ne pahasına olursa olsun koruyacağız. Acılarımız büyük. Bunları gönlümüze, kalbimize saklayacağız ama bizden öncekiler, bizim için hangi fedakarlıkta bulunduysa biz de bizden sonrakilere vatanı ve devleti bırakabilmek için aynı fedakarlığı yapmak durumundayız.”
-”Hakkınızı ödeyemeyiz”-
”Size karşı ne yaparsak azdır” diyen Çiçek, geçen seneki iftardan bu yana şehit yakınları ve gazilerle ilgili eksik de olsa bir dizi düzenlemenin gerçekleştirildiğini, eksikliklerin de giderileceğini kaydetti. Çiçek, ”Bunları yapmış olsak bile hakkınızı ödeyemeyiz. Bunun parasal karşılığı yoktur” ifadesini kullandı.
Çiçek, ”Dilerim verdiğimiz şehitler, son şehitler olsun. Kandırılıp dağa çıkan ve başkalarının oyunlarına alet olanlar da biran evvel akılları başlarına alsınlar ve gelip bu vatanda kardeşçe birlik ve beraberlik içerisinde yaşayalım” diye konuştu.
Çiçek, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan’a çini tabak hediye etti.
Çiçek’e de kalpak hediye edildi. Çiçek, kalpağı takarak, Genel Başkanlarla birlikte fotoğraf çektirdi.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ