Haber 16

İşte Sarıgül’ün partisinin adı!

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül uzun süredir beklenen tarihi açıkladı.

İşte Sarıgül’ün partisinin adı!
  • Politika / Son Dakika
  • 05 Haziran 2010
  • İşte Sarıgül’ün partisinin adı! için yorumlar kapalı
  • 308 KEZ OKUNDU


Mustafa Sarıgül önderliğindeki Türkiye Değişim Hareketi (TDH), 26 Haziran’da Ankara’da resmen parti olacak. Kulislerde partinin isminin ‘Türkiye Değişim Partisi’ olduğu konuşuluyor


BİSMİLLAH DİYEREK


Sarıgül, Wow İstanbul Convention Center’de düzenlediği basın toplantısında, ” Türkiye’nin önüne yepyeni bir alternatif koyuyoruz. 26 Haziran 2010 tarihinde ‘Bismillah’ diyerek partimizi kuruyoruz. 26 Haziran Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir dönüşüm noktası olacaktır. 26 Haziran’dan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. 26 Haziran’dan sonra Ankara’daki oyunları bozacağız” dedi.


HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

TDH’nin mevcut partilerden farklı olacağını söyleyen Sarıgül, “Hangi siyasi partiye oy vermiş olursanız olun ulusal birlik diyorsanız,
örf ve adetlere, inançlara saygı duyuyorsanız TDH kapıları hepinize açıktır. Toplumun ihtiyacı olan en demokratik parti biz olacağız” diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, “Partide gece darbeleri olmayacak, seçimle gelen seçimle gidecek. Partinin liderini, başbakan adayını delegeler değil, kayıtlı binlerce üye seçecek . Kadınlar ve gençler siyasette en aktif yerlere gelecek . Fakirlikte değil, zenginlikte yarışmak TDH’nin en büyük hedefidir. Türkiye bizim iktidarımızda üreten bir ülke olacak. Çalışan, sorunları çözen bir ülke olacak” ifadesini kullandı.


KALİTEYİ YÜKSELTECEĞİZ


Atatürk ilkelerine bağlı kalacaklarını, inançları ve Atatürk’ü siyasi çıkar malzemesi yapmayacaklarını ifade eden Sarıgül, “Ankara’ya dertlere derman olmaya, sorunlara çare bulmaya, siyaset anlayışını değiştirmeye, siyaseti demokratik hale getirmeye, kalitesini yükseltmeye gidiyoruz. Biz TDH olarak Ankara’ya parti kurmaya değil, AK Parti’den iktidarın mührünü inşallah teslim almaya gidiyoruz” diye konuştu.


Mustafa Sarıgül, CHP’den ihracının ardından TDH adı altında partileşme çalışmalarını başlatmıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP genel başkanı seçilmesinin ardından Sarıgül’ün de partiye katılacağı bazı gazetelerde yer almıştı. Ancak TDH lideri Sarıgül, iddiaları yalanlamış, geçen hafta Ümraniye’de yaptığı mitingde siyasi yolculuğuna kendi partisi olan TDH’de devam edeceğini ve kimseyi yarı yolda bırakmayacağını dile getirmişti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ