Haber 16

İtfaiyeciler alevler arasında kaldı

Alevler arasında kalan iki itfaiyecinin imdadına arkadaşları yetişti. Beyoğlu’nda 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangın heyecanlı saaatler yaşanmasına neden oldu.

İtfaiyeciler alevler arasında kaldı
  • Gündem / Son Dakika
  • 04 Şubat 2012
  • İtfaiyeciler alevler arasında kaldı için yorumlar kapalı
  • 209 KEZ OKUNDU

Beyoğlu’nda, 5 katlı binanın teras katı çatısıyla birlikte alev alev yandı. Yangını söndürmek için terasa çıkan iki itfaiyeci alevler arasında mahsur kaldı.


Arkadaşlarına seslerini güçlükle duyuran itfaiyeciler, merdiven aracıyla yapılan müdahaleyle ölümden döndü.


Keçeci Piri Mahallesi Bülbül Sokak 3 numarada bulunan 5 katlı binada, saat 00.30 sıralarında yangın çıktı. Teras katında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın büyüyerek çatıya da sıçradı. Yanan dairede oturanların evde olmaması sebebiyle yangın çatıya sıçrayınca ancak fark edildi.


DAR SOKAKLAR VE HATALI PARK EDİLMİŞ ARAÇLAR İTFAİYEYE GEÇİT VERMEDİ


Çatıdan yükselen alevleri gören vatandaşlar, durumu hemen itfaiyeye bildirdi. Yangın adresine Şişli ve Beyoğlu itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede mahalleye gelen itfaiye ekipleri, sokakların dar olması ve park edilen araçlar yüzünden olay yerine ulaşmakta zorlandı. Mahalle sakinleri korku ve panikle kendilerini dışarı attı. Çevre güvenliği alan polis ekipleri, itfaiyeye yol açmak ve sokaklardaki araçların çekilmesi için büyük uğraş verdi. İtfaiyenin müdahalesi gecikince alevler binanın çatısını tamamen sardı.


İTFAİYECİLER ALEVLER ARASINDA KALDI


Çatıya çıkan bina sakinleri, kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştı. Vatandaşların bütün çabasına rağmen alevler gittikçe büyüdü. Olay yerine güçlükle ulaşan itfaiye ekipleri, söndürme çalışmalarına başladı. İtfaiye, yanan binanın iki tarafına da merdiven aracı yanaştırarak yangına müdahale etmeye çalıştı. İki itfaiye eri de, aşağıdan uzatılacak hortumla yangına müdahale etmek üzere binanın teras katına çıktı. İki itfaiyeci, bir süre sonra bütün katı ve çatıyı saran alevler arasında kaldı.


İTFAİYECİLERİN İMDADINA ARKADAŞLARI YETİŞTİ


İki itfaiyeci uzun süre aşağıdaki arkadaşlarına bağırarak seslerini duyurmaya çalıştı. Alevlerin gittikçe kendilerine yaklaştığını gören itfaiye erleri, bağırarak seslerini duyuramayacağını anlayınca cep telefonuyla arkadaşlarını aradı. Kısa süre sonra merdiven aracıyla yukarı çıkan diğer itfaiyeciler arkadaşlarının imdadına yetişti. Hortumla su sıkan itfaiye ekipleri, arkadaşlarını yanmaktan kurtardı.


Bina sakinleri, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğini söyledi. Vatandaşlar, sokakların dar olması ve park edilen araçlar sebebiyle itfaiyenin olay yerine ulaşmakta güçlük çektiğini aktardı. Mahalle sakinleri, elektrik hatlarının da itfaiyenin çalışmalarını engellediğini savundu.


Yangın, itfaiyenin yaklaşık iki saatlik çalışmasıyla söndürüldü. Büyük çapta maddi hasara sebep olan yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangının çıkış sebebi ise yapılan incelemelerin ardından kesinlik kazanacak.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ