Haber 16

Jandarma bahçesinde kazı

Mutki İlçe Jandarma Komutanlığı Bahçesinde Kazı Çalışması Yapılıyor

Jandarma bahçesinde kazı
  • Gündem / Son Dakika
  • 22 Şubat 2011
  • Jandarma bahçesinde kazı için yorumlar kapalı
  • 239 KEZ OKUNDU

Bitlis’in Mutki İlçesi’nde geçmiş yıllarda yaşanan çatışmada öldürüldükleri ileri sürülen 2 PKK’lı için yeniden kazı çalışmalarına başlandı.


Öldürüldükleri ileri sürülen Alican Kızılkaya’nın kardeşi Mehmet Nuri Kızılkaya, Mehmet Eren’in abisi Gülevi Eren ve Cevdet Çalgan’ın babası Mahmut Çalgan, yaklaşık 4 ay önce Bitlis İHD Temsilciliğine giderek kayıpların bulunmasını istedi.


Bunun üzerine harekete geçen İHD Bitlis Temsilciliği, bağlı bulunduğu Diyarbakır İHD şubesine başvurarak konuyu araştırmaya başladı. Ailelerin Ekim 1999 tarihinde Güroymak İlçesi’nden PKK’ya katılmak üzere Mutki İlçesi’nin kırsal alanına giden 9 kişi ile 3 PKK’lının güvenlik güçleri tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü ve bunların da toplu olarak Mutki- Kavakbaşı karayolu üzerinde bulunan Jandarma yakınındaki çöplük alana gömüldükleri iddiası üzerine İHD yetkilileri Cumhuriyet Başsavcılığı’na kayıpların bulunması için kazı yapılmasını istedi.


Mutki-Kavakbaşı Karayolu üzerinde bulunan Jandarma yakınındaki çöplük alanında 5 Ocak 2011’de yapılan kazılarda 12, 1994 yılında yaşanan bir çatışmada öldürüldükleri ileri sürülen 8 PKK’lı için de aynı bölge yakınında 21 Ocak 2011’de yapılan kazı çalışmalarında 6 kişi olmak üzere toplam 18 kişiye ait olduğu belirtilen kemiklere ulaşılmıştı.


Bugün de Mutki İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde kazı çalışmaları yapıldı. Burada yapılan kazılarda geçmiş yıllarda yaşanan çatışmada öldürüldükleri ileri sürelen 2 PKK’lıya ait kemiklerin arandığı belirtildi.


Yapılan müracaatlar üzerine kazıların, Mutki Cumhuriyet Savcısı Çetin Küçet tarafından başlatıldığı öğrenildi. Tanık ifadelerinin üzerine kazı çalışmalarını yapıldığı belirtilirken, yapılan kazılar ise gizlilik içerisinde yürütülüyor. Mitki İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesindeki kazılar sürerken, şu ana kadar bir bulguya rastlanmadığı belirtildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ