Haber 16

Japonya’dan son gelişmeler!

Japonya’da deprem, tsunami felaketi sonrası şimdi de bir volkan kül ve taş püskürttü. Ancak yüzleri güldüren bir haber de geldi. Kıyıdan 15 km açığına sürüklenen evinin çatısında mahsur kalan kişi kurtarıldı.

Japonya’dan son gelişmeler!
  • Dünya / Son Dakika
  • 13 Mart 2011
  • Japonya’dan son gelişmeler! için yorumlar kapalı
  • 236 KEZ OKUNDU


SAAT 17.42 JAPONYA’DA ÖLÜ SAYISI 3 BİNİN ÜZERİNDE


Japonya’da geçtiğimiz cuma günü meydana gelen deprem ve oluşan tsunami sonucu ölü ve kayıp sayısının 3 binin üzerinde olduğu bildirildi.


Kyodo Haber Ajansı, Japonya Ulusal Polis Ajansı’na dayandırdığı haberinde, deprem ve tsunami sonucu resmi rakamlara göre ölü ve kayıp sayısının 3 bini geçtiğini duyurdu.


Bu arada depremin etkili olduğu Miyagi bölgesi polis müdürü ise bugün yaptığı açıklamada, afet sonucu ölü sayısının 10 bini geçmesinden endişe edildiğini belirtmişti.


SAAT 16.25  TSUNAMİ’DE DENİZE SÜRÜKLENEN EVİNİN ÇATISINDA MAHSUR KALAN JAPON KURTARILDI


Japonya’da depremden sonra meydana gelen tsunamide kıyının 15 kilometre açığına sürüklenen evinin çatısında mahsur kalan 60 yaşındaki kişi kurtarıldı.


Japon ordusu sözcüsü, Minamisoma kentindeki evi denize sürüklenen Hiromitsu Şinkava’nın kırmızı bir kumaş sallarken fark edildiğini belirtti.


Şinkava, kurtarıcılarına, depremden sonra eşiyle bazı eşyalarını almak için eve girdikleri sırada tsunaminin vurduğunu, tsunaminin eşini alıp götürdüğünü anlattı.





SAAT 15.45 
JAPONYA’DA BİR VOLKAN KÜL VE TAŞ PÜSKÜRTTÜ

Deprem ve tsunaminin vurduğu Japonya’nın güneybatısındaki bir volkan kül ve taş püskürttü.


Kyushu adasındaki bin 420 metre yükseklikteki Shinmoedake volkanı, 52 yıl sonra ilk kez ocakta uyanmıştı. Depremden sonra yeniden faaliyete geçen Schinmoedake’ye ulaşımın kısıtlandığı belirtiliyor.

SAAT 15.05 
JAPONYA ELEKTRİK İDARESİ GÜNLÜK ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAPACAK


Tokyo Elektrik İdaresi, nükleer enerji santralleri deprem ve tsunamide hasar gördüğü için aksayan elektrik üretimini dengelemek amacıyla başkent Tokyo ve diğer kentlerde elektrik kesintisi uygulayacak.


SAAT 10.31  JAPON ORDUSU KURTARMA ÇALIŞMALARI İÇİN 100 BİN ASKER SEFERBER ETTİ


Japon Savunma Bakanı Toshimi Kitazawa, çalışmalara katılan 50 bin askerin sayısının 100 bine çıkarıldığını belirtti.


SAAT 09.36 MİLYONLARCA KİŞİ PİRİNÇ YİYEREK AYAKTA KALIYOR

Japonya’da önceki gün meydana gelen, tarihinin tespit edilen en büyük depreminin ve yol açtığı tsunaminin ülkenin kuzeydoğu kıyılarını vurmasından iki gün sonra, milyonlarca kişinin makarna ve pirinç yiyerek ayakta kalmaya çalıştığı, su ve elektrik sıkıntısı çektiği bildiriliyor.

SAAT 09.19
ÖLÜ SAYISI 10 BİNİ BULABİLİR


Japonya’da deprem ve ardından gelen tsunaminin dev dalgaları yüzünden Miyagi’de 10 binden fazla kişinin öldüğü sanılıyor.

SAAT 08.20
KUZEYDOĞU KIYILARINDA 200 CESET DAHA BULUNDU


Japonya’da önce gün meydana gelen ülkenin tarihindeki en büyük depremin yol açtığı tsunaminin vurduğu ülkenin kuzeydoğu kıyılarında 200 ceset daha bulunduğu bildirildi.


Miyagi bölgesinden bir polis yetkilisi, 200 cesede daha ulaştıklarını açıkladı, başka bilgi vermedi.


Basın yayın organlarında deprem ve tsunami felaketinde ölen ve kaybolanların sayısının 1800’ü aştığının tahmin edildiği kaydediliyor.


SAAT 07 55 JAPONYA, CUMA GÜNKÜ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 9,0 OLARAK DÜZELTTİ


Meteoroloji Ajansı, daha  önce bu depremin büyüklüğünü 8,8 olarak açıklamıştı. ABD Jeolojik Araştırma Kurumu USGS ise depremin büyüklüğünü 8,9 olarak ölçtüğünü bildirmişti.


Japonya’da cuma günü meydana gelen dünyanın en büyük beşinci, Japonya tarihinin de en büyük depremi ve yol açtığı tsunami felaketinde en az 763 kişinin öldüğü kaydedildi.


SAAT 04.20 JAPONYA’DA 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI DEPREM


Japonya’nın doğu sahili açığında bugün 6,2 büyüklüğünde yeni bir artçı deprem meydana geldi.


ABD Jeolojik Araştırma Merkezinden yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 10.26’da, yerin 24,5 kilometre altında meydana gelen artçı depremin merkez üssünün, Japonya’nın başkenti Tokyo’nun 179 kilometre doğusu olduğu belirtildi.


Yeni meydana gelen artçı depremin merkez üssünün, başkent Tokyo’ya, cuma günü meydana gelen 8,9 büyüklüğündeki depreminkinden daha yakın olduğu ve kentte büyük binaların sallanmasına neden olduğu kaydedildi.


Japonya’da, cuma günü meydana gelen depremin ardından şimdiye kadar toplam 150 artçı deprem oldu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ