Haber 16

Kaçak evler ne zaman yıkılacak?

Başbakan Erdoğan, yayın kuruluşlarının hazırladığı canlı yayında kaçak binaların yıkılacağından bahsetti.

Kaçak evler ne zaman yıkılacak?
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Ekim 2011
  • Kaçak evler ne zaman yıkılacak? için yorumlar kapalı
  • 233 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan, depremin sembolleri haline gelen Yunusu ve Azra’yı hatırlattı, Van’da yaşanan acıların ülkede yeni bir dönemin de habercisi olduğunu söyledi.

Van’ın sembol bir şehir olduğunu, yapılan yardımların ülke barışına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Erdoğan, kaçak yapıları ve gecekonduları yıkacaklarını bu konuda da kimsenin kendilerine engel olmamasını istedi.


Van’ın simge bir şehir olduğunu ve yapılan yardımların barışa büyük katkı sağlayacağını ifade eden Erdoğan, yapılan yardımların gözlerini yaşarttığını söyledi. İşte Erdoğan’ın canlı yayındaki o sözleri:


“Suudi Arabistan’dan geldim henüz Ankara’da havalimanındayım. Özellikle Van için tek yürek kampanyasına destek veren tüm sanatçı arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu 74 milyonu bir araya getirme teşebbüsünüz, Türkiye’nin geleceği için barışa katkı adına da çok önemli. Van simge bir şehir. Ülke genelinde yapılan yardımlara bakıldığında halkımızın bu duyarlılığı bizlerin gözlerini yaşartıyor. Bu tür olaylarda halkımızın duyarlılığını gördüm. Somali’de de gördüm, Erzurum’da da gördüm. Bu millet bu dayanışmasılıyla aşamayacağı engel yok. Halkın bu alakasına çok teşekkür ederim. Sizlerin bu koordinasyonu gerçekleştirmedinizi şükranımı arz ediyorum.”


“YUNUS’U AZRA’YI UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

kullan


Başbakan Erdoğan, Van depreminin sembolleri haline gelen Yunus ve Azra’yı unutmayacaklarını söyleyerek bu acıların Türkiye’de yeni bir döneme de vesile olacağını söyledi. Kaçak yapılar konusunda bir kez daha konuşan Erdoğan, şehirlerin yeniden inşa edileceğini söyleyerek kaçak yapılaşmalar ve gecekondular konusunda kendilerine kimsenin engel çıkarmamasını istedi. Erdoğan şöyle konuştu:

kullan


KAÇAK BİNALAR NASIL YIKILACAK?

“Depremde ebediyete intikal edenler belki arkalarında acılar bıraktı ama bu ülkede yeni bir dörneme vesile olacak. Bunu görür gibiyim. Beton altında kalan Yunusumuzu unutmamız mümkün değil, Azra’yı unutmamız mümkün değil. Temennimiz hep şudur: Ne olur kaçak yapı, gecekondu konusunda bize enğel olmasın. Şehirlerimizi yeniden inşa edelim. Benim oturduğum bina ne zaman yıkılacak endişesini taşımasın istiyorum.


Yasal düzenleme ile yapacağımız kontrollerde, depreme dayanıklı olmayan binalar için yıkım kararı alacağız. Biz bu binalara, bir enkaz bedeli biçeceğiz ve bunun karşılığındakonutvereceğiz. Enkaz bedelinin dışında kalana bölüme de 20 yıl vade tanıyacağız ve böylelikle kolay ödeme yolunu açmış olacağız. Vatandaşımız diyebilir ki kısa zamanda ödeyebilirim onlara da cazip fırsatlar sunacağız. Bu binalarıTOKİyapacak ve böylelikle şüpheleri de gidermiş olacağız.”


HABER7.COM

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ