Haber 16

Kaddafi’den Obama’ya başarılar

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin eski Trablus Büyükelçisi Ömür Şölendil’i “özel temsilci” sıfatıyla Bingazi’ye…

Kaddafi’den Obama’ya başarılar
  • Politika / Son Dakika
  • 07 Nisan 2011
  • Kaddafi’den Obama’ya başarılar için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin eski Trablus Büyükelçisi Ömür Şölendil’i “özel temsilci” sıfatıyla Bingazi’ye gönderdi. Şölendil, sürdürülebilir ateşkes için zemin yokluyor.


Başbakan Tayyip Erdoğan, eski Trablus Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu Dairesi Genel Müdürü Ömür Şölendil’i “özel temsilci” sıfatıyla, Türkiye konsolosluğunun önceki gün isyancıların saldırısına uğradığı Bingazi’ye gönderdi. Şölendil, Erdoğan’ın mesajını Kaddafi karşıtı Ulusal Konsey’in Başkanı Mustafa Abdulcelil’e iletecek.


C-130 UÇAĞIYLA GİTTİ


Şölendil’in, önceki gün, Türkiye’nin sahra hastanesi için gerekli malzemeleri ve ilaçları taşıyan C-130 uçağıyla Bingazi’ye gittiği açıklandı. Üst düzey diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Şölendil, muhalefet lideri Celil’le ateşkesin gerçekleşmesi için zemin yoklaması yaptı. Şölendil muhaliflere, Erdoğan’ın “Sürdürülebilir bir ateşkesin sağlanması ve siyasi dönüşümün gerçekleşmesi elzemdir” mesajını iletti. Şölendil’in birkaç gün içinde Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.


‘BİNGAZİ’ SİTEMİ


Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, Katar’da görüştüğü Libya Ulusal Konsey Üyesi Mahmud Cibril’e Türkiye’nin Bingazi Başkonsolosluğu önünde yapılan muhalif gösteriyle ilgili sitemde bulundu. Bingazi’deki gösteriyi “provokasyon” olarak nitelendiren Davutoğlu, Cibril’e, Türkiye’nin insani yardımlarını hatırlattı. Cibril, Davutoğlu’na, “Bizden kaynaklanan bir durum yok. Kusura bakmayın herkesi kontrol edemiyoruz. Böyle radikal gruplar da mevcut” dedi.


MUAMMER KADDAFİ’DEN OBAMA’YA :BAŞARILAR


Libya Lideri Kaddafi, ABD Başkanı Barack Obama’ya bir mektup yazarak Başkanlık seçiminde başarılar diledi. 3 sayfalık mektupta, “gelişmekte olan bir ülkenin küçük halkına karşı yapılan bombardımanın adil olmadığını” ifade eden Kaddafi, saldırıların bir an önce durdurulmasını talep etti. ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da, mektubu değerlendirerek, “Sayın Kaddafi’nin yapması gerekeni bildiğini düşünüyorum. Libya’dan ayrılmalı” ifadelerini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ