Haber 16

Kahramanmaraş’ta göçük meydana geldi

Afşin-Elbistan Termik Santrali Çöllolar Kömür Havzası’nda ikinci bir göçük yaşandı…

Kahramanmaraş’ta göçük meydana geldi
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Şubat 2011
  • Kahramanmaraş’ta göçük meydana geldi için yorumlar kapalı
  • 248 KEZ OKUNDU


Afşin-Elbistan Termik Santrali Çöllolar Kömür Havzası’nda ikinci bir göçük yaşandı. Göçük altında kalan 14 kişiden 5’i çıkarılarak hastaneye kaldırıldı, 9’undan ise haber alınamıyor. Çöllolar’da 6 Şubat’ta meydana gelen ilk göçükte 1 kişi, ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Afşin-Elbistan Termik Santrali’nde sabah saat 09.30 sıralarında ikinci kez göçük meydana geldi. Bölgede servis ve bant yolu yapımı için çalışan işçilerin göçük altında kaldığı bildirildi. Şu ana kadar 2 mühendis, 3 makine operatörü ve 4 işçi olmak üzere toplam 9 kişiden haber alınamadığı, 5 kişinin de Afşin Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğu bilgisine ulaşıldı.

Kömür üretimi yapılan sahada yaşanan göçükten etkilenen 5 kişi Afşin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ambulansla hastaneye götürülen işçilerin isimleri şu şekilde: Durmuş Genç, Fedai Burun, Bayram Özel, Baki Kahya, Kenan Özdemir. Haber alınamayan işçilerin isimleri ise şunlar: Makine mühendisi Cuma Yıldırım, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, elektrikçi Rüşen Demir ve drenaj işçisi Aydoğan Polat, Turhan Gökhan ve isimi tespit edilemeyen bir işçi.

Olayın duyulmasının ardından olay yerine işçiler ve işçi yakınları akın etti. Geniş bir alanda olan havzada yer yer göçük devam ettiği için olay yerine uzak bir mesafede güvenlik bölgesi belirlendi ve vatandaşların olay yerine gelişleri engellendi. İşçiler, olay yerinde çok sayıda çalışan olduğunu iddia ederek, görevlilerden arama kurtarma çalışmalarını daha hızlı yürütmelerini istediler. 


Malatya ve Kayseri’den bölgeye arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere helikopterler sevk edildi. Olayın yaşadığı andan itibaren ikisi askeri ve biri sivil olmak üzere 3 helikopter havadan bölgeyi tarıyor.

Acil müdahale edilen işçilerin göçük esnasında şoka girdiği ve sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Sadece Baki Kahya isimli işçinin toprak çarpmasına maruz kaldığı, onun da durumunun iyi olduğu belirtildi. Yetkililer net rakam vermezken, toplam 9 kişinin toprak altında kaldığı ileri sürüldü.

PAZAR GÜNÜ YAŞANAN GÖÇÜKTE 1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Çöllolar Kömür havzasında toplam 2 kilometrelik bir alanda kömür çıkarma çalışması yapılıyor. Yeryüzüne uzaklığı ise 160 metre.

6 Şubat Pazar günü sabah 03.30 sıralarında yaşanan ilk göçük sonrası bir kamyon şoförü hayatını kaybetmiş ve 10 işçi hafif şekilde yaralanmıştı. İkinci göçüğün ilk göçüğe göre daha geniş alanda yaşandığı öğrenildi.

Pazar günü yaşanan göçük sonrasında olay yerine gelen Maden-İş Genel başkanı İsmail Aslan ve EÜAŞ Genel Müdürü Halil Alış göçük sonunda az can kaybının olmasını sevindirici bulmuş ve ihmal olup olmadığı konusunda soruşturma başlatılacağını duyurmuşlardı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ