Haber 16

Kahverengi Lekelere Çözüm.

Kahverengi lekeler güneş ışınlarına maruz kalmış orta yaş ve üzeri kişilerde daha çok görülmektedir.

Kahverengi Lekelere Çözüm.
  • Sağlık / Son Dakika
  • 21 Ekim 2015
  • Kahverengi Lekelere Çözüm. için yorumlar kapalı
  • 313 KEZ OKUNDU

Kahverengi lekeler güneş ışınlarına maruz kalmış orta yaş ve üzeri kişilerde daha çok görülmektedir. Yaz aylarında cildinizi zararlı güneş ışınlarından korumak kahverengi lekelerin oluşumu engellemenin yollarından biridir. Yüzde oluşan kahverengi lekeler; gebelikte yaşanan hormonla menopoz, cilt alerjisi, yetersiz kişisel sağlık bilgisi, dalgalanmalar, genetik nedenler, stres ve depresyon gibi birçok etken tetikleyebilir.

Maydanoz,Taze limon suyu Maydanozu doğradıktan sonra kaynar suya atın ve 15 dakika kadar kaynatın,soğumasını bekleyin ve süzün. 5 yemek kaşığı taze limon suyu ekleyin. Bu karışımı yüzdeki lekeleri azaltmak için her gün pamuk yardımıyla yüzünüze sürebilirsiniz. Limon asitli içeriğiyle lekelerin görünümünü hafifletecektir.

Yatmadan önce, içinde c vitamini, yeşil çay özü, salisilik asit bulunan el kremi kullanmanız ellerdeki kahverengi lekelerin açılmasını sağlayacaktır.
Bir yaban turpunu rendeleyin ve bir çorba kaşığı limon suyu ile karıştırın. Sonra lekelerin üzerine sürün. 10-15 dakika beklettikten sonra suyla durulayın.
Sütün içinde bulunan alktik asit kahverengi lekelerin rengini açmada etkilidir. İki çorba kaşığı sütü, bir çorba kaşığı hardal tozu ile karıştırın ve kahverengi lekelerin üzerine sürün.
1 yumurta kabuğu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı vazelin
Hazırlanışı; Yumurtayı haşlayıp soyup kabuğunu iyice ezin. Kabuğu ezip ayırdıktan sonra vazelin ve karbonat ile karıştırın. Hazırladığınız karışımı lekeli bölgeye ovarak sürün. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maske içinde önerimiz haftada bir defa kullanmanızdır

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ