Haber 16

kandilli’den deprem uyarısı!

Merkezüssü Kütahya’nın Simav İlçesi olan 5. 9 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli’den açıklama geldi…

  • Gündem / Son Dakika
  • 20 Mayıs 2011
  • kandilli’den deprem uyarısı! için yorumlar kapalı
  • 231 KEZ OKUNDU

Merkezüssü Kütahya’nın Simav İlçesi olan 5. 9 büyüklüğündeki depremin ardından Kandilli’den açıklama geldi. Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik, ” 500’e yakın artçı şok kaydedildi. Daha artçı şokların olması da muhtemel. İnsanların tedbirli olmaları ve evlerine girmemeleri daha iyi olur” dedi.


5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nurcan Meral Özel bir basın toplantısı düzenledi.


Erdik, “Çok büyük bir deprem değildi. Simav-Kütahya Depremi olarak adlandırıyoruz. Depremin büyüklüğü 5.9’dur. Deprem birazcık saatine bağlı olduğu için her yerde hissedilmiş durumda. Artçı şoklar meydana geldi. Zamanla azaldı. 500’e yakın artçı şok kaydedildi. Daha artçı şokların olması da muhtemel. İnsanların tedbirli olmaları ve evlerine girmemeleri daha iyi olur” dedi. Erdik, “İstanbul’da hissedilenin 2-3 büyüklüğünde olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.


Simav’in 1. derece deprem bölgesi olduğunu belirten Erdik, “Burada deprem şiddeti 9’a kadar çıkabilir” ifadesini kullandı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ