Haber 16

Kar anadoluyu esir aldı!

Yoğun kar iki ilde hayatı felç etti. Mersin’de yılın ilk karı düşerken, Konya’da kar kalınlığı 35 santimi buldu.

Kar anadoluyu esir aldı!
  • İslam / Son Dakika
  • 09 Şubat 2010
  • Kar anadoluyu esir aldı! için yorumlar kapalı
  • 339 KEZ OKUNDU


Yoğun tipi ve buzlanma nedeniyle Kayseri-Malatya kara yolunun Pınarbaşı-Gürün bölümü ulaşıma kapatıldı. Mersin’de kar yağışı etkili olurken, Konya’da aralıklarla devam eden kar yağışı ulaşımı felç etti!


İşte detaylar;


KAYSERİ-MALATYA: Karayolları Kayseri 6. bölge Müdürü Mustafa Karademir, ulaşıma kapanan kara yollarında tipinin etkili olduğunu, araçların Pınarbaşı ilçesinden sonra yollarına devam etmelerine izin verilmediğini bildirdi.


Karademir, bu sabah ulaşıma kapanan Kayseri-Erciyes kara yolunun da yine tipi nedeniyle halen ulaşıma kapalı olduğunu kaydetti.


SİVAS-MALATYA: Sivas-Malatya karayolu üzerinde bulunan Yağdonduran Mevkii, kar ve tipi nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yağdonduran Mevkii’nde kar, tipinin etkili olduğu belirtildi. Görüş mesafesinin zaman zaman 5 metreye kadar düştüğü bölgede, buzlanma nedeniyle maddi hasarlı kazalar yaşandı.

Karayolları ekiplerinin, yolu açık tutmak için verdiği mücadele ise yetersiz kaldı. Saat 17.00 itibariyle yol araç trafiğine geçici olarak kapatıldı. Sivas’ın Ulaş ilçesine kadar ise ulaşım sağlanabiliyor. Ulaş’tan sonra Kangal ve Malatya istikametine gidecek araçlara izin verilmiyor.

MERSİN: Toroslar İlçesine bağlı Alanyalı Köyünden cenazeden dönen bir minibüs Atlılar-Deynek Köyü arasında mahsur kaldı. Durumun haber alınması ile olay yerine il özel idaresi ekipleri, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazör ve karayollarına bağlı kar temizleme araçları gönderildi. Araçta mahsur kalanlar yapılan çalışma ile kurtarıldı.


Yılın ilk karının yağdığını belirten Horozlu Köyü Muhtarı Nabi Tekin, cenazeden gelenlerin yolda mahsur kaldığını haber almaları üzerine ekiplerle birlikte hareket ederek kurtardıklarını söyledi. Kar yağışını uzun süredir beklediklerini dile getiren Tekin, kar yağışının sevindirdiğini kaydetti.


Ani bastıran kar yağışı nedeni ile Torosların yüksek kesimlerinde bulunan köy yollarında yol açma çalışmalarının sürdüğünü belirten Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı Hüsnü Öz, Toroslar İlçesine bağlı Alanyalı, Atlılar, Değnek, Yüksekoluk ve Arslanköy yollarının açma çalışmalarının sürdüğünü ve yolda kalan vatandaşların kurtarıldığını söyledi.


Erdemli İlçesine bağlı Veyselli ve Tabureli Köyleri arasında aralarında 3 özürlü çocuğunda bulunduğu bir aracın ekipleri tarafından kurtarıldığını ifade eden Öz, ekiplerinin kar yağışı ile kapanan yolları açmak için 24 saat görev başında olduğunu kaydetti.


KONYA: Seydişehir İlçesi’nde yoğun kar yağışı felç etti. Seydişehir- Antalya karayolunda zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Yaklaşık 50 sürücü de yola devam etmek için araçlarına zincir taktı.

Seydişehir’de sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezinde 10 santimetreye kadar ulaşan kar kalınlığının yüksek kesimlerde 35 santimetreye kadar ulaştığı belirtildi. Kar özellikle Seydişehir- Antalya karayolunun 5 ve 55’inci kilometreleri arasında etkisini gösterdi.

Kar nedeniyle 3’üncü kilometreden itibaren polis, zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. Yaklaşık 50 sürücü de yola devam edebilmek için kar yağışı altında araçlarına zincir taktı.

Öte yandan karayollarına bağlı 4 ekip de, karayolunda kar temizleme çalışması yapıyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ