Haber 16

Kar, Avrupa’da hayatı felç etti!

Avrupa’nın batısını etkisi altına alan şiddetli kar yağışı nedeniyle 4 havaalanı hava trafiğine kapatıldı. Alçak basınç cephesinin doğuya doğru kayıyor. Sıcaklığın gece eksilere düşerken evsizler için önlemler alınıyor.

Kar, Avrupa’da hayatı felç etti!
  • Dünya / Son Dakika
  • 01 Aralık 2010
  • Kar, Avrupa’da hayatı felç etti! için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

Avrupa hava trafik kontrol yönetimi Eurocontrol’dan yapılan açıklamada, İngiltere’nin en işlek havaalanlarından biri olan Gatwick, İskoçya’nın Edinburg, Fransa’nın güneyindeki Lyon-Bron ile İsviçre’nin en büyük ikinci havaalanı olan Cenevre havaalanlarının, uçak pistlerindeki kar temizleme çalışmaları nedeniyle ulaşıma kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Almanya’nın başkenti Berlin’deki Tegel ile İspanya’nın kuzeyindeki bir havaalanında uçak seferlerinin ertelendiğine ilişkin bilgiler geldiği belirtildi.


İsviçre meteoroloji ajansı Meteosuisse, merkezi, Avrupa’nın batısında bulunan alçak basınç cephesinin doğuya kayışının yavaş olması nedeniyle bugün gün boyunda kar yağışının devam edeceğini duyurdu.


HOLLANDA’DA AŞIRI SOĞUKLAR EN ÇOK EVSİZLERİ ETKİLİYOR


Son yılların en soğuk kışlarından birini yaşamaya hazırlanan Hollanda’da olumsuz hava koşulları en çok evsizleri etkiliyor. Aralarında başkent Amsterdam’ın da bulunduğu bazı şehirlerde yerel yönetimler, kalacak yeri olmayanlar için bir dizi önlemler almaya başladı.


Evsizler için barınma yerlerine ek yaklaşık 250 yatak yerleştiren Amsterdam Belediyesi, bir de acil yönetmelik yayımladı.


Belediyenin aldığı karar uyarınca kentteki tüm evsiz ve dilenciler, saat 23.00 ile 07.00 arasında barınma yerlerinde kalmak zorunda. Polis, karşı çıkanları zorla barınma yerlerine götürecek.


AMSTERDAM’DA BARINACAK YERİ OLMAYANLARIN GECE DIŞARIDA KALMALARI YASAKLANDI


Belediyelerin yanı sıra yardım kuruluşları da sıcaklığın gece eksi 10’lara kadar düştüğü bugünlerde evsizler için önlemler alıyor. Leger des Heils adlı yardım kuruluşu, kalacak yeri olmayanlar için ülkenin farklı yerlerine yerleştirilen yatak sayısını soğuklardan dolayı 470’den 700’e çıkardığını açıkladı.


Kuruluş tarafından yapılan açıklamada, Amsterdam, Lahey, Almere, Lelylstad, Utrecht, Ede, Heerlen ve Maastricht gibi yerlerde bulunan barınma evlerinin ihtiyaca cevap verememesi durumunda, yatak sayısının daha da artırılabileceği bildirildi.


Yardım kuruluşunun bir yetkilisi NOS televizyonuna yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahiplerine yemek de verdiklerini kaydetti.


Merkezi İstatistik Bürosu’nun (CBS) rakamlarına göre Hollanda’daki evsizlerin sayısı yaklaşık 18 bin civarında.


POLONYA’DA 8 KİŞİ SOĞUKTAN ÖLDÜ


Avrupa’da aniden bastıran soğuklar günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor.


Avrupa’nın birçok bölgesinde uzun yıllardan sonra en soğuk Aralık başı yaşanırken, Polonya’da sadece dün gece 8 kişinin soğuktan öldüğü bildirildi. Polonya’nın özellikle doğusunda dün gece ısının eksi 26 dereceye kadar düştüğü ifade edildi.


Polonya’ya komşu olan Almanya’nın da özelikle doğu bölgelerinin aşırı soğuklardan etkilendiği, karayolu trafiğinin ve tren seferlerinin bir çok yerde aksadığı belirtildi.


Başkent Berlin’de hava sıcaklığı eksi 10 dereceye kadar düşerken, Saksonya eyaletinde de ısının eksi 17 olarak ölçüldüğü kaydedildi.


Almanya’da çoğu yerde ve Frankfurt havaalanında bugün kar yağışının fazla olmadığı, ancak şiddetli rüzgarın etkili olduğu, dünkü aksamalar nedeniyle bugün yaklaşık 60 seferin yapılamadığı bildirildi.


FRANSA’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI, HAYATI OLUMSUZ YÖNDE ETKİLİYOR


Fransa’nın iç bölgelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı günlük hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.


Rhon bölgesinde, sabaha kadar süren yoğun kar yağışı nedeniyle kara ulaşımının tamamen felce uğradığı bildirildi. Bölgede kar yağışı ve şiddetli rüzgar, küçük yerleşim birimlerinde elektrik kesintilerine yol açtı.


Kar yağışı, Paris ve Lyon kentleri arasındaki demiryolu seferlerinin de aksamasına yolaçtı. Lyon kentinde, belediye otobüs seferleri iptal edildi.


Meteoroloji İdaresi, 12 bölgede soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle sürücülerin dikkatli olmasını ve gerekmediği takdirde trafiğe çıkmamalarını istedi.


BOSNA-HERSEK’TE DRİNA VE BUNA NEHİRLERİNİN TAŞMASI SONUCU TARIM ARAZİLERİ SULAR ALTINDA KALDI


Bosna Hersek’te bir haftadır etkili olan şiddetli yağışlar sellere neden oldu.


Bosna-Hersek’te geçen hafta başlayan ve aralıksız devam eden yağışlar, ”su zengini” olan ülkedeki nehirlerin taşmasına neden oldu.


Ülkenin doğusundan geçen ve Sırbistan’la doğal sınırı oluşturan Drina Nehri’nin taşması sonucu Biyelyina kenti yakınlarındaki tarım arazileri sular altında kaldı. Biyelyina kentine bağlı Yanye, Amayliye, Popovi ve Mecaşi kasabalarında da su baskınlarına neden olan Drina Nehri’nin debisinin önümüzdeki 24 saat içerisinde daha da artacağı kaydedildi.


Biyelyina Sivil Savunma Müdürü Drago Ristiç, yaptığı açıklamada, Drina Nehri’nin şu anki debisinin saniyede 1500 metreküp olduğunu ifade ederek, ”Nehrin debisinin önümüzdeki 24 saatte, saniyede 2 bin 500 metreküpe yükseleceğini tahmin ediyoruz. Drina’nın bu hareketliliği son birkaç yılın en büyük sellerine neden olabilir” dedi.


Yetkililer, Biyelyina yakınlarındaki kasabalarda yaşayan halkı, geçici olarak ”güvenli bölgelere” geçmeleri konusunda uyardı.


Bosna Hersek’in güneyindeki Blagay’da bulunan Sarı Saltuk Tekkesi’nin yanından doğan Buna Nehri de taştı. Taşkın nedeniyle, bölgedeki bazı tarım arazileri, Gacko ile Nevesinye’yi birbirine bağlayan karayolu ile güney Mostar’ın yolları trafiğe kapandı.


Aşırı yağışlar Orta ve Batı Bosna’da da nehirlerin taşmasına neden oldu. Taşkınlar sonucu Türbe-Banya Luka karayolu ulaşıma kapandı. 


Yetkililer, aşırı yağışlar nedeniyle Kuzeybatı Bosna’da Una ve Sana, Hersek bölgesinde Neretva, Orta Bosna’da Vrbas nehirlerinin su seviyelerinin her geçen saat arttığını kaydetti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ