Haber 16

Kar yeniden İstanbul’da! 4 güne dikkat!

İstanbul’da devam eden yağmur, sabah saatlerine doğru yerini kara bıraktı. Bir hafta aradan sonra yeniden başlayan kar yağışı ne kadar sürecek?

Kar yeniden İstanbul’da! 4 güne dikkat!
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Şubat 2012
  • Kar yeniden İstanbul’da! 4 güne dikkat! için yorumlar kapalı
  • 239 KEZ OKUNDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, İstanbul’daki yağmurun bu sabah il genelinde kara dönüşecek.


İstanbul’da gün boyu devam edeceği tahmin edilen kar yağışının yanı sıra etkili olan Poyrazın, çarşamba gününün ilk saatlerinden itibaren hızı saatte 60-80 kilometreye ulaşan fırtınaya dönüşmesi bekleniyor.


İstanbul’da perşembe ve cuma günü kar yağışının, kuvvetli poyrazla birlikte aralıklarla devam etmesi, cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren ise etkisini kaybetmesi bekleniyor.


Merkez Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü yetkilileri, muhtemel ağaç veya direklerin devrilmesi, çatı uçması gibi risklere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.


EĞİTİME KAR ENGELİ

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Malatya’nın Arapgir ve Hekimhan, Sivas’ın Şarkışla, Tokat’ın Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde eğitime ara verildi.


Arapgir Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı sonrasındaöğrencilerin okula ulaşımında yaşanan sıkıntı nedeniyle ilköğretim okullarında ve liselerde eğitime 3 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Kaymakamlığın kararı belediye hoparlörlerinden ve polis araçlarından yapılan anonslarla duyuruldu.


Hekimhan Kaymakamlığı da ilçedeki yoğun kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verdi. İlçede kar yağışının devam ettiği, yağışın durumuna göre sonraki günlerde de okulların tatil edilebileceği belirtildi.


Kar yağışının etkili olduğu Sivas’ın Şarkışla ile Tokat’ın Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde de eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.


Ağrı’da, köy ve beldelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ile taşımalı eğitim verilen ilköğretim okullarının beklenen kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle 3 gün tatil edildiği bildirildi.



5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN >>>>

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ