Haber 16

Karakış kapı da değil içeride!

Yarın ülke genelinde yağış bekleniyor. Edirne’de yoğun kar yağışı yaşanacak, artan hava sıcaklığı azalacak.

Karakış kapı da değil içeride!
  • İslam / Son Dakika
  • 15 Aralık 2009
  • Karakış kapı da değil içeride! için yorumlar kapalı
  • 364 KEZ OKUNDU

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında kalmaya devam ediyor. Gece saatlerinde Ege, Marmara, Batı Karadeniz, Göller Yöresi, İç Anadolu ve Trakya’nın bir bölümünde buzlanma görülecek. Yarın Edirne’de yoğun kar yağışı bekleniyor. Hava sıcaklığı iç ve doğu kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey ve doğusunda görülecek yağışların; Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.Rüzgar, Türkiye’nin batısında doğu ve güneydoğu, doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli esecek. Cumartesi günü Edirne’de gün boyu devam eden kar, yerini çok bulutlu bir havaya bırakmıştı. Salı günü Edirne ve civarı yeniden kar yağışının etkisi altına girecek. Kar yağışı ile birlikte önemli ölçüde düşen hava sıcaklığından önemli bir değişiklik olmayacak.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan tahminlere göre bölgelerde hava şöyle olacak.

MARMARA: Parçalı bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde Çanakkale çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde İzmir’in kuzey ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu) öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçecek. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Erzurum, Bitlis, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ