Haber 16

Karakış tüm yurdu etkisine aldı

Yağışlar İstanbul’u etkisi altına aldı. Deniz ulaşımı etkilenirken Bolu’da kar yaşamı olumsuz etkiledi.

Karakış tüm yurdu etkisine aldı
  • İslam / Son Dakika
  • 13 Aralık 2009
  • Karakış tüm yurdu etkisine aldı için yorumlar kapalı
  • 328 KEZ OKUNDU


İstanbul, gece fırtına ve şiddetli yağışın etkisi altına girdi. Bazı ilçe merkezlerinde karla karışık yağmur, yükseklere de kar düşmesi bekleniyor. Yurdun kuzeybatı kesimleri ile güney ve doğu bölgelerinde de kuvvetli yağış bekleniyor. Bolu Dağı’nda ise kar yağışı başladı.

İSTANBUL:

İstanbul, fırtına ve şiddetli yağışın etkisi altında. Cendere – Kemerburgaz yolu su baskını nedeniyle trafiğe kapandı.

Beykoz’da, üç katlı bir bina aşırı yağış nedeniyle çöktü. Bina, zamanında boşaltıldığı için ölen ya da yaralanan olmadı.

Gece geç saatlerden itibaren etkili olan şiddetli yağış yüzünden, Akbaba köyündeki Sülüklü deresi taştı.

Derenin hemen yanında bulunan 3 katlı bir bina da selden etkilendi.

Ölen ya da yaralanan yok çünkü, sabah namazı için camiye giden köylülerin uyarısıyla, içinde 15 kişinin yaşadığı bina boşaltılmıştı.

Çöken binanın yanındaki iki bina da çökme riski sebebiyle boşaltıldı.

Karla karışık yağmur geliyor

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, öğleden sonraki saatler içerisinde İstanbul’un Büyükçekmece ve Çatalca ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı, diğer ilçelerinde de karla karışık yağmur bekleniyor.

Bu gece de hava sıcaklığının 3 dereceye düşmesi tahmin edilirken, yarın en yüksek sıcaklık ise 9 derece dolayında olacak.

Aralık ayının bu günlerinde daha önce ölçülen en düşük gece hava sıcaklığının 4.7 olduğu bildirildi.

Yağış nedeniyle, Afet Koordinasyon Merkezi’nin (AKOM) alarma geçtiği bildirildi. İstanbul’da dün gece yarısı başlayan yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybettiği açıklandı.

Yarın sıcaklık artıyor

İstanbul’da yarın hava, çok bulutlu, salı, çarşamba perşembe ise yine yağmurlu olacak. Ancak hava sıcaklıkları yarından sonra 3-4 derece yükselecek.

Bu arada vatandaşların, Marmara Bölgesi genelinde gece yarısına kadar görülecek kuvvetli yağışlar ve fırtınanın oluşturacağı sel, su baskını, çatı uçması ve ulaşımda yaşanacak aksaklıklar karşısında tedbirli olmaları istendi.
Deniz ulaşımı aksadı

Marmara Bölgesi’ndeki olumsuz hava koşulları sebebiyle Bandırma-Yenikapı feribot seferi iptal edildi.

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’den yapılan açıklamaya göre, hava muhalefeti dolayısıyla, saat 18.30’daki Bandırma-Yenikapı seferi yapılamayacak.

Aynı gerekçeyle, bu sabah 07.00’daki Yenikapı-Bandırma seferi de gerçekleştirilemedi.

Bolu Dağı’nda kar var

Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı başladı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun kar yağışı aralıksız devam ediyor.

Karayolları ekipleri, güzergahta karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Trafik ekipleri ise sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarırken, araçlarında zincir, çekme halatı, takoz, olası durumlara karşı battaniye ve kuru gıda bulundurmalarını istedi.

YURT GENELİ:

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan meteorolojik uyarıda, bugün Doğu Akdeniz, Marmara’nın doğusu, sabah saatlerinde Batı Akdeniz kıyıları, Mersin ve Çanakkale çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat, Sivas ve Kayseri çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor.

Vatandaşların, ani sel, su baskını, yıldırım ve heyelan olaylarına karşı dikkatli olmaları istendi.

Marmara, Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında poyraz fırtınası, güney ve iç bölgelerde kuvvetli lodos, akşam ve gece saatlerinde iç kesimlerde de kuvvetli karayel bekleniyor.

Uyarıda, yetkililerin ve vatandaşların, yarın saat 05.00’e kadar süreceği tahmin edilen hava olayıyla ilgili, çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar, baca gazı ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

Doğu Anadolu’da kar uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesi’nde akşam saatlerinden itibaren yoğun kar yağışının etkili olması bekleniyor. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunuyor.

Bölge illerinden Erzincan, Erzurum, Ardahan ve Kars’ta akşam saatlerinden itibaren orta kuvvette kar yağışının etkili olabileceği belirtildi.

Kar yağışının yarın sabah saatlerine kadar sürebileceğini belirten yetkililer, bu nedenle yerde kar örtüsünün oluşmasını beklediklerini ifade ettiler.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle kara yollarında kar yağışına karşı gerekli önlemlerin alınması konusunda uyarılarda bulundular.

Öte yandan, bölgedeki Karayolları, İl Özel İdare Müdürlükleri ve belediyelerin karla mücadele ekiplerinin kar yağışına karşı hazır bekletildiği bildirildi.

Hatay
Hatay’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Altınçay Deresi taştı, yaklaşık 20 evi su bastı.

Alınan bilgiye göre, etkili olan sağanak yağış nedeniyle kentte 24 saatte metrekareye 15.6 kilogram yağış düştü.

Yaşamı olumsuz yönde etkileyen yağış, kent merkezinden geçen Altınçay Deresi’nin taşmasına, Aksaray, Saraykent ve Aşağı Okçular mahallelerinde de yaklaşık 20 evin sular altında kalmasına neden oldu.

Antakya Belediyesine ait itfaiye ve kanalizasyon müdürlüğü ekiplerinin, baskına uğrayan evlerde su boşaltma çalışmalarını ve tıkanan rögarları tazyikli suyla açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Beypazarı
Ankara’nın tarihi evleriyle ünlü Beypazarı ilçesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. İlçenin yüksek kesimlerinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, zaman zaman etkisini artırarak devam ediyor.

Kar yağışı nedeniyle Beypazarı ile Karaşar beldesi ve Beypazarı ile Bolu’nun Kıbrıscık ilçesi arasında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kar kalınlığının yer yer 10 santimetreyi bulduğu ilçenin yüksek kesimlerinde, tipi nedeniyle de görüş mesafesi 15 metreye kadar düşüyor.

Yalova
Yalova’da cuma gecesinden bu yana aralıklarla devam eden yağış nedeniyle bazı evleri su bastı.

Yalova kent merkezi ve bazı ilçelerinde cuma günü gece saatlerinde başlayan yağmur, aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Zaman zaman şiddetini artıran yağmur nedeniyle Hacımehmet Ovası’ndaki TOKİ konutlarında zeminde bulunan birçok dairede su baskını yaşandı. Bu dairelerdeki eşyalar zarar gördü.

Kazımiye köyündeki seralarda da aşırı yağış nedeniyle büyük çapta hasar oluştu. İçinde ürün bulunan yaklaşık 200 seranın su altında kaldığı bildirildi.

Zonguldak
Zonguldak’ta, saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtına, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan 3 araç hasar gördü. Alınan bilgiye göre, öğleden sonra kentte etkili olan fırtına nedeniyle Gazipaşa Caddesi’nde bir inşaatın etrafındaki tahta çit kaldırıma uçtu.

Bu sırada, bölgeden geçmekte olan biri asker 3 kişi, tahtaların üzerlerine düşmesinden son anda kurtuldu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yakındaki bir ağaç, fırtınanın etkisiyle park halindeki 2 otomobil ve bir öğrenci servisinin üzerine devrildi.

Belediye ekipleri tarafından motorlu testereyle kesilen ağacın altındaki araçlar kurtarıldı. Araçlarda, maddi hasar oluştu.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ