Haber 16

Kardeşlik kötü günde belli olur!

Van’da yaşanan depremin ardından ayrımcılık ve ırkçılık ifadesi kullananların insanlık dışı olduğunu söyleyen Erdoğan, CHP, MHP ve özellikle de BDP’ye sert sözlerle yüklendi.

Kardeşlik kötü günde belli olur!
  • Politika / Son Dakika
  • 26 Ekim 2011
  • Kardeşlik kötü günde belli olur! için yorumlar kapalı
  • 334 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Van’da yaşanan depremin ardından ayrımcılık ifadesi kullananların insanlık dışı olduğunu söyledi. Terör örgütü ile Barış ve Demokrasi Partisi’ne sert eleştiriler yönelten Erdoğan, “Polis taşlamak, asker taşlamak, molotof atarak sağı solu yıkmak için anında orada olanlar afet anında ortalıkta yoklar.” dedi.


AK Parti Genel Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Erdoğan, 7.2’lik Van depreminin ardından ortalıkta dolaşan ırkçılık ayrımcılık ifadelerini şiddetle kınadığını belirtti. Erdoğan, “Buradan altını çizerek söylemek istiyorum. Sosyal paylaşım siteleri, televizyonlarda sağda solda dile getirilen ayrımcılığa dair her ifade insanlık dışıdır, vicdansızlıktır. Ben bunları lanetli olarak görüyorum.” ifadelerini kullandı.


“KARDEŞLİK KARA GÜNDE BELLİ OLUR”


Kardeşliğin kara günde belli olduğunu ifade eden Erdoğan, BDP’yi şu ifadelerle eleştirdi: “Barışa ihtiyacımız olduğu günde bunu fırsata dönüştürelim diyeceksin, daha sonra meydanda naralar atacaksın. Bu nasıl bir barış ve kardeşlik anlayışıdır. Böyle bir günde askerimizi mayın tuzağında vurmak isteyen anlayış ve onun uzantılarının bu ülkede kardeşlik duygusu olabilir mi? Her şey bu kadar açık net ortada. Bunun neresinde kardeşlik, barış var? Bunun neresinde bu acı günün acısını birlikte paylaşmak var?”



“VANLI KARDEŞLERİMİZİ AÇIKTA BIRAKMAYACAĞIZ”


74 milyonu Van için seferberliğe davet ettiğine dikkat çeken Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Van’ı Vanlı kardeşlerimizi aç acık bırakmayacağız diyorum. Bingöl’e Erzurum’a, Elazığ’a, Bursa’ya, Bala’ya nasıl anında ulaştıysak Van’a da anında ulaştık ve orada yaraları biz saracağız. Acımız büyük. Belki kış mevsimi sebebiyle sıkıntılarımız olacak. Elazığ’da da oldu. Buyursunlar Erzurum’u bir araştırsınlar. Bu iktidar nasıl anında müdahale etti, nasıl kardeşlerinin yanında yer aldı herkes görür. Ayrımcılık yapılmadı, bu Kürt müdür, Türk müdür, Zaza mıdır denmedi. Benim halkımdır dendi. Biz yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevdik. Bunu farklı yerlere çekenlere sesleniyorum. Artık bıktırdınız yeter. Çanak tutan medyaya sesleniyorum. Lütfen bunlara çanak tutmaktan vazgeçin. Bir köyde söyleşi yapıyor. ‘Devlet bu köye gelmedi.’ diyor, arkasında Kızılay çadırı var. Böyle bir anlayış olur mu? Depremin ilk akşamı her köye 3 ile 10 arasında çadır ulaştırdık. Ama sıkıntımız var. Bu naraları atanların bu köylerle alakası yok. Gidenler yok. Televizyon muhabiri, henüz yetkililerden buraya kimse gelmemiş diyor. Gidilmemiş olsa köy köy bunun rakamı verilebilir mi? Bu böyle bir sürece katkı sağlamaz. Ne yaparlarsa yapsınlar, 74 milyonla nasıl kardeş olduğumuzu, oradaki sarsıntıyı yüreğimizde hissettiğimizi göstermeye çağırıyoruz. Gün bu milletin hamurunda nasıl kardeşlik hamuru olduğunu gösterme zamanı.”


“ENKAZ KALDIRMAK YERİNE FİTNE ÇIKARMAK İSTEYENLER VAR”


Van’a Erciş’e yardım göndereceklere de seslenen Erdoğan, kriz masasına yardımların ulaştırılmasını istedi. Erdoğan, “Spekülatörlere fırsat vermeyin. Her önüne gelen TIR’ları kaldırırsa, buradan yola çıkarsa, tespit edilen ihtiyaçların dışında yığılmaya neden olur. Dağıtımında sıkıntılar meydana getirir. Bu iş karşılıklı müzakere ile yürütülürse iyi olur. Gün Türkiye düşmanlarına, millet düşmanlarına kardeşlik ve dayanışma yoluyla birlik ve beraberlik yolunu gösterme günüdür. Burada israfa fırsat vermeden kriz masasıyla irtibatları kurmak suretiyle bu işleri yürütelim. Enkaz kaldırmak yerine fitne çığırtkanlığı yapanları doğu ve güneydoğulu insanların taktirine sunuyorum. Fitne ocakları bu işi körüklemeye devam ediyor. Siyasi rant sağlamak istiyorlar.”

“MALUM BELEDİYELER YOK”

Enkaz altındaki yaralılar ve cesetlere devletin ulaşmak için çalıştığını söyleyen Erdoğan, “Birileri devlet oraya el uzatmasın diye çalışıyor. Nerenin mensubu olduğu, ne adına bunu yaptığı da belli. Eşi yavruları binanın altında kalmış olan kardeşimiz başbakanına sarılıyor, o oradan bu şekilde hareket ediyor. Asıl mağdur olanın, mazlum olanın başbakanına, devletine bakışı farklı; onun oradan yaptığı, attığı çığlık fitne, o farklı. Van depremi bir turnusol kağıdıdır. Bölgeye yatırım, huzur kardeşlik gelmemesi için yıllardır hareket edenler, depremde de devlet yardımı ulaşmasın diye elinden gelen provokasyonu yapıyorlar. Ölümler, enkaz altında kalanlar umurunda değil, harap olmuş ocaklar üzerinden rant devşirmeye çalışıyorlar. İstanbul Büyükşehir, Ankara, Erzurum, Konya Van’a ulaşıyor. O bölgedeki malum belediyeler orada yok.” eleştirisinde bulundu.


“MAYIN TUZAKLARI KURMA ALÇAKLIĞI DEVAM EDİYOR”


Askeri, polisi, jandarması bütün güvenlik birimlerinin mağdur vatandaşlarının yardımına giderken terör örgütünün Van’ın ilçelerinde mayın tuzakları kurma alçaklığına devam ettiğine dikkat çeken Erdoğan, “Van depremi, terör örgütü ve uzantılarının nasıl bir kardeş olduğunu tüm dünyaya gösterecektir.” ifadelerini kullandı.


Hafta sonuna kadar tekrar bölgeye gideceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, son gelişmeleri yerinde takip edeceğini belirtti. 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ