Haber 16

Karın Ağrısı Nasıl Geçer?

Birçok etkene bağlı olarak ortaya çıkan bu karın ağrıları nasıl giderilebilir, karın ağrısı nasıl geçer? Karın ağrısına ne iyi gelir? Karın ağrısı için uygulanabilecek tedavi yöntemleri nelerdir? Karın ağrısı ile ilgili aklınızdaki tüm soruların cevabını haberimizde buylabilirsiniz

  • Sağlık / Son Dakika
  • 08 Mart 2016
  • Karın Ağrısı Nasıl Geçer? için yorumlar kapalı
  • 321 KEZ OKUNDU

Karın ağrısı için evde kendi çabalarınızla kurtulmak istiyorsanız karın bölgenizi sıcak tutmanız gerekir. Aşağı yukarı vücudumuzda yaşanan her ağrıyı hafifletme özelliği bulunan ısı karın ağrısı içinde etkili bir yöntem olarak karşımıza çıkmakta. Karın bölgesini sıcak tutarak ağrıların ve krampların azalmasını sağlayabilirsiniz.

Nane, papatya ve zencefil çaylarının karın ağrısına iyi geldiği bilinmektedir.

Karın ağrısı için karnınıza sağdan sola, soldan sağa hafif bastırmak suretiyle masajlar yapabilirsiniz.

Sigara kullanıyorsanız ya da düzenli olarak alkol tüketiyorsanız karın ağrısı yaşama oranınızı arttırıyorsunuz. Sigarayı bırakmalı ve içkiyi de en az düzeye indirmelisiniz. Alkol ve sigara mide zarında hasara yol açarak karın ağrılarını tetiklemektedir.

Ağrıları tetikleyen diğer ürünler arasında pul biber, acı biber, karabiber, kızartmalar ve çok yağlı gıdalar gelmektedir. Midenizi hafif tutun. Bol bol salata yiyin ve taze meyve suyu tüketin. Günde ağır 2 öğün yerine küçük 4-5 öğün yemeye çalışın.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ