Haber 16

Katarakt tedavisinde yeni bir dönem

Katarakt cerrahisinde uygulanan Femtosaniye Lazer yardımı ile Dünyagöz Etiler Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyat, Şişli’deki otelde gerçekleştirilen sempozyumda izlendi.

Katarakt tedavisinde yeni bir dönem
  • Gündem / Son Dakika
  • 01 Ekim 2012
  • Katarakt tedavisinde yeni bir dönem için yorumlar kapalı
  • 289 KEZ OKUNDU

01 Ekim 2012 Pazartesi 10:07

 ’Femtosaniye Lazer’ yönteminin ilk uygulayıcısı olan Prof. Dr. Zoltan Nagy ve tüm dünyada kullanılan ’Lasik’ yönteminin ilk uygulayıcısı Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun ev sahipliğinde Şişli Grand Cevahir Otel’de gerçekleştirilen “Femtosaniye Lazerle Katarakt Cerrahisi” sempozyumuna katıldı.

 
Nagy ve Pallikaris, yeni  yöntemi canlı katarakt ameliyatı eşliğinde Türk Oftalmologlarıyla paylaştı. 
 
Göz  doktorları tarafından Dünyagöz Etiler Hastanesi’nde  gerçekleştirilen katarakt cerrahisi, salondaki  diğer  meslektaşları  tarafından  izlendi. Yaklaşık 200 göz hastalıkları uzmanının katıldığı sempozyumda, kataraktları farklı yapıda olan hastalara uygulanan    cerrahiyi izleyen göz doktorları, uygulanan ameliyat yöntemlerini enine boyuna tartıştı.
 
DAHA DÜZGÜN AMELİYAT…
 
Femtosaniye’nin dünyadaki ilk uygulayıcısı olan Prof. Dr. Zoltán Zsolt Nagy, Türkiye’nin göz alanında önemli gelişmeler kaydettiğini vurguladı. Femtosaniye Lazer ile ameliyatın daha hassas ve daha  düzgün  olarak yapılabildiğini dile getirdi. Nagy, “Türkiye bu yöntemi, dünya ile eş zamanlı olarak kullanmaya başlayarak bu konuda  Avrupa’daki  deneyimli  ülkeler  arasına  katıldı” dedi.
 
LAZER VAZGEÇİLMEZ…
 
Günümüzde lazer tedavilerinde tüm dünyada kullanılan ’Lasik’ yönteminin ilk uygulayıcısı Prof. Dr. Ioannis Pallikaris de, göz ameliyatlarında lazerin artık vazgeçilmez olduğunu belirterek  Femtosaniye lazer yöntemini ve başarısını değerlendirdi.
 
RİSK DÜŞÜYOR…
 
Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu da, göz ameliyatlarında teknolojinin önemini vurguladı. Prof. Dr. Devranoğlu, “Kataraktın sertliğine bağlı olarak  Femtosaniye  lazer  yardımlı katarakt  ameliyatlarında  kullanılan  ultrason  enejisi yüzde 100 ile yüzde 40 arasında  azalarak, gözde istenmeyen hasarların ortaya çıkması riskini de en aza indirmektedir” dedi.
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ