Haber 16

KCK’nın içindeki MİT’çiler

KCK ve PKK’ya sızan MİT elemanlarının ifadeleri üzerine, özel yetkili savcının düğmeye bastığı ortaya…

KCK’nın içindeki MİT’çiler
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Şubat 2012
  • KCK’nın içindeki MİT’çiler için yorumlar kapalı
  • 243 KEZ OKUNDU

KCK ve PKK’ya sızan MİT elemanlarının ifadeleri üzerine, özel yetkili savcının düğmeye bastığı ortaya çıktı.



İfadeye çağrılan üç önemli isim, Oslo görüşmelerinden dolayı değil, PKK ve KCK’ya sızan MİT mensuplarının gerekli bilgi ve belgeleri devletle paylaşıp paylaşmadığını öğrenmek için sorgulanacak.


İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Bilal Bayraktar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Taner döneminin Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’i KCK soruşturması kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifade vermeye çağırdı.


İFADELER FİTİLİ ATEŞLEDİ


Aslında herşey dalga dalga yayılan KCK operasyonlarıyla başladı. Gözaltılarda MİT elemanlarının da olduğu ortaya çıktı. İşte bu zanlıların ifadeleri bugün yaşanan depremin fitilini ateşledi. Savcılık, daha sonra MİT’in tepe isimlerini şüpheli koltuğuna oturttu ve üç ismi ifadeye çağırdı. Bilgilerin basına sızması devlet içindeki kavga iddialarını da gündeme getirdi.


Yaşanan kafa karışıklığına ilişkin en sade ve anlaşılır yazıyı belki de Fatih Altaylı yazdı. İşte “Soruşturmanın nedeni KCK’daki MİT’çiler” diyen Altaylı’nın yazısından bir bölüm:


(…)Bu kişilerin bazılarının terör örgütü ve uzantısı örgütler içinde çok üst noktalarda olmasından dolayı savcılık bu durumu MİT’ten teyit etti ve gerçekten MİT mensubu olduklarını ve örgüte MİT adına sızdıklarını kesinleştirdi. Bu kişiler ifadelerinde yıllar boyunca PKK’dan MİT’e çok önemli bilgiler aktardıklarını söylediler ve bu bilgilerin neler olduğunu anlattılar.


MİT UYARDI MI?


MİT mensubu olduğunu söyleyen KCK sanıkları, ifadelerinde geçmişte PKK ve son dönemde KCK’nın organize ettiği pek çok olayı rapor ettiklerini anlatınca savcılar gözünü MİT’e çevirdi.
MİT’in PKK ve KCK içindeki muhbirlerinden gelen bilgileri terörle mücadele eden birimlere aktarıp aktarmadığının, İçişleri Bakanlığı ve olayların meydana geldiği illerdeki güvenlik güçleriyle paylaşıp paylaşmadığının ve tedbir alınmasına katkıda bulunup bulunmadığının araştırılmasına karar veren savcılık, bu kapsamda üç MİT yöneticisinin ifadesinin alınması için düğmeye bastı.


KCK İÇİNDEKİ AJANLAR KİM?


KCK ve PKK içindeki ajanların bazılarının kim olduğunu biliyorum. Dahası bazılarının verdiği ifadelere Habertürk’e ulaştı.
Ancak hem ulusal güvenlik hem de bu kişilerin kişisel güvenliği nedeniyle isimlerini açıklamam mümkün değil.
Ancak şu kadarını söyleyebilirim; Abdullah Öcalan’a çok yakın bazı isimler dahi aslında MİT’e çalışıyormuş.
Yani MİT, örgüte çok ciddi anlamda sızmış.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ