Haber 16

‘Kemal bey herşeyi sonradan öğrenir’

Kılıçdaroğlu, sandığı işaret edince partide işler karıştı. İddialara göre Önder Sav ve ekibi, CHP liderine tuzak kurdu.

‘Kemal bey herşeyi sonradan öğrenir’
  • Politika / Son Dakika
  • 16 Ekim 2010
  • ‘Kemal bey herşeyi sonradan öğrenir’ için yorumlar kapalı
  • 252 KEZ OKUNDU

CHP’yi karıştıran “resepsiyon çatlağı” ile ilgili bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Muharrem İnce’nin 29 Ekim ve türban çıkışının arkasında Önder Sav var! Kılıçdaroğlu’nun “milletvekillerini ön seçimle belirleyeceğim” sözleri üzerine harekete geçen Sav ve ekibi, Kılıçdaroğlu’nun “itibarsızlaştırma planını” devreye soktu!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 29 Ekim’de vereceği resepsiyon CHP’de kriz yarattı. Çarşamba günü düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) konunun üzerinde durmayan CHP yönetimi, öğleden sonra tavır değiştirdi. Gercekgundem.com’un edindiği bilgiye göre, çarşamba günü Genel Başkan Kemal Klıçdaroğlu’ndan randevu isteyen Önder Sav başkanlığındaki heyet, görüşmede “Resepsiyona gitmeyelim” dedi.

Sav’ın başkanlığındaki heyette yer alan Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol







KILIÇDAROĞLU’NU “İNDİRİN EMRİ”


Barış Yarkadaş, Önder Sav’ın odasında gerçekleştiğini iddia ettiği gizli toplantının ayrıntılarını yazdı. Yarkadaş’a göre Sav, “Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırma” planı çerçevesinde kurmaylarına talimat yağdırdı. İddialara göre toplantıda alınan karar gereği, Sav’ın planı uygulamaya konuldu ve önce davetiye Köşk’e iade edildi, ardından da Muharrem İnce, resepsiyona katılmayacağız diyerek Kılıçdaroğlu’nu açığa düşürdü! 


ve Muharrem İnce de Genel Sekreter Sav’ın sözlerine katıldıklarını söyledi.

CHP kurmaylarını dinleyen Kemal Kılıçdaroğlu ise, “Bunları konuşmak için henüz erken. 29 Ekim’e 15 gün var. Kamuoyunu bu tartışmayla meşgul etmeyelim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun aynı görüşmede, “AKP’nin tavrını da görelim. Kamusal alana ilişkin görşlerinin arkasında durursa resepsiyona gitmeyiz. Durmadıkları taktirde resepsiyona katılırız” dediği öğrenildi.

CHP’DE SAV’IN PLANI DEVREDE

Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine rağmen, perşembe günü sabah saatlerinde Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve Muharem İnce’yi odasına çağıran Önder Sav, “Kemal resepsiyona gidebilir. Önünü kesmemiz lazım. Muharrem sen çık konuş” dedi. Kılıçdaroğlu’nun “ön seçim” istemesinden rahatsız olduğu bilinen Sav böylece genel başkanını baskı altına almaya çalıştı.

Sav’ın talimatı üzerine ortada henüz bir “parti kararı” yokken ve resepsiyona ilişkin görüş belirlenmemişken, Muharrem İnce “parti adına konuştuğu”nu belirterek  “Resepsiyona gitmiyoruz” açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu ise İnce’nin sözlerini uçaktan indiğinde İstanbul’da öğrendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ