Haber 16

Kılıçdaroğlu ülkeyi kurtardı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün MHP lideri Bahçeli’nin memleketindeydi…

Kılıçdaroğlu ülkeyi kurtardı!
  • Politika / Son Dakika
  • 01 Eylül 2010
  • Kılıçdaroğlu ülkeyi kurtardı! için yorumlar kapalı
  • 260 KEZ OKUNDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Osmaniye’de vatandaşlara seslenerek 12 Eylül’de yapılacak referandumda hayır oyu istedi.

Kılıçdaroğlu, “Evet derseniz Recep Beyi, hayır derseniz ülkeyi kurtaracaksınız.” dedi.

Osmaniye’de Devlet Bahçeli Meydanı’nda halka seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bir gün bir grup Osmaniyeli bizleri ziyaret ederek ‘biz Osmaniyeyi gerçekten Osmaniye yapmak istiyoruz, destek verir misiniz’ dediler. “Sonuna kadar destek veririz” dedik. Çünkü biz Osmaniyeyi biliyoruz. Buranın insanı çalışkandır. Üretiyor. Emek harcıyor. Osmaniyenin insanı yalana dolana karşıdır. Osmaniyeli tuttuğunu koparır. Çünkü Osmaniyeli ‘ben bu anayasaya hayır diyeceğim’ diyor.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Bu anayasa değişikliğine neden ‘hayır’ diyeceğiz. Ben size soruyorum. Elinizi vicdanınıza koyup cevap verin. Bu anayasa değişikliği işçinin, emeklinin, çiftçinin, sanayicinin sorunlarını çözüyor mu?. Pekiyi bu anayasa kimin derdini çözüyor?. Siz benden daha iyi biliyorsunuz ki bu anayasa değişikliği Recep beyin derdini çözüyor. Recep bey diyor ki; yeteri kadar malı götürdük. Köşeyi döndük. Nasıl olsa dünyalığımız da tamam. Bundan sonra halkın ayak sesleri geliyor. Halkın iktidarı kurulacak. Bunlarda meydan da ‘söz veriyoruz, hesap soracağız’ diyorlar. Onun için diyor ki en iyisi ben bir anayasa değişikliği yapayım. Hakimleri de kendim tayin edeyim. Yüce divana gönderirlerse onlarda beni berat ettirirler diyor. Sen başbakansın. Sen bir çiftçinin bile derdini dinlemeye tahammül edemiyorsun. Milletin derdini nasıl dinleyeceksin. Onun için söylüyorum. Bu ülkenin emeklisi, çiftçisi, işçisi, memuru herkes ama herkes birlik olmak zorundayız.” diye konuştu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Haramilerin iktidarını alaşağı etmek zorundayız. Halkın iktidarını kuracağız ki bu memlekette herkes güler yüzlü olsun. Recep bey diyorlar ya ‘biz sözümüzde duruyoruz’ Ne sözünde duruyorsun sen. Verdiğin hiçbir sözün arkasında durmadın. Şimdi sana Osmaniyelilerin önünde verdiğin sözü Osmaniyelilerin önünde hatırlatıyorum. 28 Mayıs 2008 Valilik önünde yaptığı mitingde şunları söylüyor. Yerfıstığını yağlı tohumlar sınıfına alacağız demişti aldı mı? Şimdi sözünü verip de sözünü tutmayan adama ne derler? Bir şey daha söyleyeyim. Birçok yerde bu dokunulmazlıkları kaldıracağını söyledi. Bu anayasa değişikliğinin içerisinde dokunulmazlık yok neden kaldırmıyor. Yiğit adam, düzgün adam, adam gibi adam söz verdimi kapı gibi sözünün arkasında durur. Recep Tayip Erdoğan böyle birisi değildir. Şimdi çıkmış meydanlara milletin önünde diyor ki anayasa değişikliğine ‘Evet’ oyu verin. Hangi yüzle ‘evet’ oyu istiyorsun. Bir de diyor ki oyu bana vermeyeceksiniz ha, anayasaya vereceksiniz. O anayasa seni kurtaran anayasa. Evet verirseniz Recep beyi hayır verirseniz memleket kurtulacak. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde altını çiziyorum icra dosyalarının bu kadar kabarık olduğu bir dönem yaşanmamıştır. Recep bey diyordu ki benim boyumla uğraşıyorsunuz. Hâlbuki bizim kendisinin boyuyla uğraştığımız yok. Ama Recep Bey madem öyle söyledi. Gelsin Osmaniye’ye gidelim icra dairesine dosyaları yığalım. Recep bey önünde dursun. Bakalım kimin boyu daha uzun.” şeklinde konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ