Haber 16

Kılıçdaroğlu’na büyük tepki

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü geri adımına tepkiler dinmek bilmiyor…

  • Politika / Son Dakika
  • 03 Temmuz 2010
  • Kılıçdaroğlu’na büyük tepki için yorumlar kapalı
  • 288 KEZ OKUNDU

Mazlum-Der Bursa Şubesi tarafından her ayın ilk cumartesi günü gerçekleştirilen ‘Başörtüsüne Özgürlük Eylemi’ne, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sonradan yalanladığı ‘Başörtülü kızların üniversite okumasını destekliyorum’ sözü damgasını vurdu. Başörtüsüne özgürlük isteyen vatandaşlar geri adım attığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Siyasetçilerin başörtüsüyle ilgili açıklamalarına da tiyatral şekilde göndermelerde bulunuldu.
Şehreküstü Meydanı’nda toplanan yaklaşık 100 kişi adına basın açıklamasını başörtüsü yasağı mağduru Tuba Parlak yaptı. Müslümanların onur olarak kabul ettiği ve dini bir vecibe olarak gördüğü başörtüsü özgülüğünün artık her türlü hakkın savunulduğu günümüzde acil bir gereklilik olduğunu belirten Parlak, “KPSS’yi kazanan iki imam hatip lisesi mezunu gencin Afyon Sivil Savunma Müdürlüğü’ne almadığını gördük. Yüz binlerce gencin girdiği üniversite sınavlarında yine başörtüsü zorbalığı devam etti.” dedi.


Muhalefetin çözüme katkı sağlamak yerine başörtüsü sorununa ‘siyasete girmezse kendiliğinden çözülür’ mantığıyla yaklaştığını kaydeden Tuba Parlak, ilkel gerekçelerle sorunun çözülemeyeceğini dile getirdi. Parlak, “Zikzak Kemal’in önce ‘başörtüsü sorununu çözeceğim’ deyip ertesi gün ben böyle demedim’ açıklaması yapması ülke sorunlarını nasıl çözeceğinin ipuçlarını vermektedir.” diye konuştu.


Tuba Parlak’ın konuşmasından sonra Adnan Aydın isimli genç, başörtüsüyle ilgili iki ezgi seslendirdi. Eyleme katılan kalabalık sloganlarla siyasetçilere tepki gösterdi. Eylemin son bölümünde ise, eski başbakan ve cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller, Hüsamettin Cindoruk gibi siyasetçilerin başörtüsü yasağı ile ilgili sözlerini hicveden tiyatral bir gösteri yapıldı. Yapılan anonsla birlikte siyasetçilerin başörtüsüyle ilgili açıklamalarının yer aldığı fotoğrafları taşıyan gençler tek tek kalabalık karşısına çıktı. En çok tepkiyi ise başörtülü kızlara destek sözünü yalanlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gördü.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ