Haber 16

Kılıçdaroğlu’nu kızdıran soru?

Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik yapıdaki dağınıklığı gidermek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu…

Kılıçdaroğlu’nu kızdıran soru?
  • Politika / Son Dakika
  • 04 Nisan 2011
  • Kılıçdaroğlu’nu kızdıran soru? için yorumlar kapalı
  • 272 KEZ OKUNDU

Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomik yapıdaki dağınıklığı gidermek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulunun birleştirilebileceğini söyledi.


Kılıçdaroğlu, TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı’na katıldı. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren CHP lideri ekonomi dünyasında var olan CHP’nin olumsuz imajını kırmak istediklerini ifade etti.


”…HEDEFİNİZ TUTMUYOR”


Kılıçdaroğlu, yüzde 5.5’lik bir büyümenin yalnızca var olan sorunları sürdüreceğini, orta vadeli mali planda ekonomik büyümenin yüzde 4 olarak tanımlandığını ifade ederek, ”Yüzde 4 hedefliyorsanız, yüzde 9 büyüyorsanız bir sorun var demektir; hedefiniz tutmuyor” ifadesini kullandı. İş adamlarının algıları sağlıklı değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin ekonomik başarısının kendisiyle aynı kulvarda olan ülkelerle karşılaştırılması gerektiğini kaydetti.


“DEMOKRASİ SORUNU VAR” İDDİASI


Toplumsal yaşamın özünün uzlaşmadan geçtiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, ”Kaliteli bir demokrasi özgürlükten geçer. Türkiye’de demokrasi sorunu da var. Ben eminim sizler cep telefonlarınızla rahat konuşamıyorsunuz, o zaman bir demokrasi sorunu var. Özgürlük ve demokrasinin askıya alındığı veya yara aldığı yerde sorun bizim düşündüğümüzden çok daha hızlı büyür”dedi.


Hükümetin, istihdam, vergi gibi konularında politikaları bulunmadığını, ekonomi yönetiminin dağınık olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası Projesi hakkında da bilgi verdi.


CHP’nin askerliği kısaltma projesini de anlatan Kılıçdaroğlu, ”15 ay bir insanı üretim sürecinin dışına çıkarıyorsunuz. ‘9 aya daha sonra aşamalı olarak 6 aya indireceğiz’ dedik. Daha güçlü, tutarlı, dinamik, üretken bir ordu isteriz. Ülkeyi daha iyi savunan, hantallığı aşmış bir ordu isteriz. Savunma sanayinin daha güçlü olmasını isteriz” dedi. Askerliğin 9 aya indirilmesi halinde Türkiye’ye sağlayacağı tasarrufa dikkati çeken Kılıçdaroğlu, bu tasarrufun istihdama ve üretime olumlu yansıyacağını savundu.


”KEMAL DERVİŞ’İN PROGRAMI…”


Türkiye’nin yeni bir ekonomik programa ihtiyacı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini ”Var olan program, Kemal Derviş ve arkadaşlarının ortaya koyduğu, onda değişiklik yapılmayan, sürdürülen bir programdır. O program işsizlik yaratıyor, ithalatı cazip hale getiriyor, Türk Lirası’nı değerli kılıyor, sanayiciyi cezalandırıyor” diye sürdürdü.


EKONOMİK DAĞINIKLIĞI GİDERMEK İÇİN


Kılıçdaroğlu, Gelir İdaresi Başkanlığını özerk bir yapıya kavuşturacaklarını ve vergi denetimlerini silah olarak kullanmayacaklarını ifade etti.


Yeni bir istikrar programı, sağlıklı bir rekabet ortamı, bağımsız bir Gelir İdaresi Başkanlığı, yeniden örgütlenmiş, güçlü, yaratıcı bir Devlet Planlama Teşkilatı sözü veren Kılıçdaroğlu, ekonomik yapıdaki dağınıklığı gidermek için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Sermaye Piyasası Kurulunun birleştirilebileceğini de söyledi.




‘Sakin güç’ Kemal Kılıçdaroğlu bu kez öfkeliydi. Onu böylesine kızdıran ise bir basın mensubunun İklim Bayraktar sorusu oldu.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yönetim Kurulu toplantısına katılan Kılıçdaroğlu, toplantı açılış konuşmalarının ardından soruları cevapladı.


ÇOK SİNİRLENDİ


Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin “Bugün bir gazetede İklim Bayraktar olayıyla ilgili bir iddia var. Soner Yalçın’a Kaya gibi adam dedikten bir gün önce İklim Bayraktar ile telefonla görüştüğünüz iddia ediliyor. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?” sorusuna sinirlendi. 


“VAR OLAN SORUNLARIN EN TEMELİ BUYDU HERHALDE”


Türkiye’nin en önemli sorununu sorduğunuz için teşekkür ederim. Türkiye’de zaten başka sorun yok. Var olan sorunların en temeli buydu herhalde. Kusura bakmazsanız bu soruya yanıt vermek istemiyorum. Daha ciddi sorular sorarsanız büyük bir içtenlikle yanıt veririm” diyen CHP lideri, bu soruya cevap vermek istemediğini belirtti.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ