Haber 16

‘Kılıçdaroğlu’nu şoke etti’ye yalanlama

Sağlık Bakanlığı, bazı basın organlarında çıkan ‘Şehit eşi Kılıçdaroğlu’nu şoke etti’ şeklindeki haberleri yalanladı.

‘Kılıçdaroğlu’nu şoke etti’ye yalanlama
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Temmuz 2010
  • ‘Kılıçdaroğlu’nu şoke etti’ye yalanlama için yorumlar kapalı
  • 267 KEZ OKUNDU

Bakanlık, konuyla ilgili bir bilgilendirme yazısı yayınladı. Bakanlık’tan yapılan yazılı açıklamada, bazıinternetsitelerinde yer alan ‘Şehit eşi Kılıçdaroğlu’nu şoke etti’ ve ‘Şehit Uzman eşi Kılıçdaroğlu’na dert yandı’ şeklinde çıkan haberler yalanlandı. Açıklamada Şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak’ın eşi Emel Boşnak’ın kayınpederi ve babasıyla birlikte Bafra Devlet Hastanesi’ne başvurdukları belirtildi. Başhekim Davut Çepni’nin kendileriyle bizzat ilgilendikleri ve muayene sırasında kendilerine refakat etmesi için bir çalışanın da görevlendirildiği kaydedildi.


Açıklamada, şehit eşi Emel Boşnak’ın sağlık güvencesinin aktif olmadığının anlaşıldığı, buna rağmen gereken muayeneler, hasta mağdur edilmedenhastanetarafından titizlikle yapıldığı ifade edildi.


Açıklamada şöyle denildi: “Başhekim Davut Çepni hastamıza, sosyal güvencesi aktif hale gelene kadar bir mağduriyet yaşamaması için sağlıkla ilgili her türlü imkânın sağlanacağı güvencesini vermiştir. Şehit Uzman Çavuşumuzun eşi Emel Boşnak’ın özlük hakları ile ilgili prosedürler takip edilirken herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kendisine ve çocuklarına ayrıca 26.07.2010 tarihi itibari ile Yeşil Kart çıkarılmıştır. Kendileri de bu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederek hastaneden ayrılmıştır.”


Ayrıca Başbakanlık tarafından sağlık hizmetlerinin sunumu ile ilgili yayınlanan genelgede “Acil sağlık hizmeti vermekle yükümlü bulunan sağlık kuruluşları, acil vakaları hastanın sağlık güvencesi olup olmadığına veya ödeme gücü bulunup bulunmadığına bakmaksızın kabul edecek ve gerekli tıbbi müdahaleyi kayıtsız şartsız ve gecikmeksizin yapacaktır” denildiği ve tüm hastane yöneticilerinin de bu kurala uyduğunun altı çizildi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ