Haber 16

Kılıçdaroğlu’nun iktidara sunduğu 5 öneri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koalisyon Güçleri’nin Libya’ya müdahalesi ve AK Parti iktidarının…

Kılıçdaroğlu’nun iktidara sunduğu 5 öneri
  • Politika / Son Dakika
  • 22 Mart 2011
  • Kılıçdaroğlu’nun iktidara sunduğu 5 öneri için yorumlar kapalı
  • 286 KEZ OKUNDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koalisyon Güçleri’nin Libya’ya müdahalesi ve AK Parti iktidarının Libya konusundaki tavrını sert bir dille eleştirdi.


AK Parti iktidarının dış politikasının Türkiye’yi uluslarası arenada yalnızlaştırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu,”Türkiye, Libya olayında figüran bile olamamıştır” dedi.


Koalisyon Güçleri’ni ‘iki yüzlülükle’ suçlayan Kılıçdaroğlu,”O diktatöre silahlı kim sattı?” diye sordu. Kılıçdaroğlu,”Operasyonlar derhal durdurulsun” dedi.


GELECEK SALIYA HAZIRLIKLI OLSUNLAR


Gelecek salı günü yeni bir dosyayı açıklayacağını da söyleyen Kılıçdaroğlu, “Hükümet hazırlıklı olsun” dedi.


Partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasına Nevruz’u kutlayarak başladı.


HÜKÜMETİN SÖZLERİ BİZE AİT


Başbakan Erdoğan’ın “Kaddafi’nin yönetimden çekilmesi”,”ülkeye demokrasi gelmes” ve “ülkenin zenginliklerinin emperyal güçlere peşkeş çekilmemesi” gerektiği yönündeki sözlerini desteklediklerini de kaydeden Kılıçdaroğlu,”Aslında bunlar bizim sözlerimizdir” dedi.


TÜRKİYE YALNIZLAŞIYOR


Hükümetin dış politika anlayışının Türkiye’yi uluslararası arenada yalnızlaştırdığnı da ifade eden Kılıçdaroğlu, “Türkiye, Paris toplantısına dahi çağrılmadı. Türkiye, Libya olayında figüran bile olamadı” dedi.


ERDOĞAN’A YENİDEN ÖDÜLÜ HATIRLATTI


Başbakan Erdoğan’a Libya lideri Muammer Kaddafi tarafından verilen insan hakları ödülünü yeniden hatırlatan Kılıçdaroğlu, “O ödülü Başbakanlık’ta tutma, evine götür” önerisinde bulundu.


“Çekil, halkına baskı yapma diyen Sayın Erdoğan: ‘Sen Kaddafi’den insan hakları ödülünü alırken bunları hiç düşünmedin mi?’ Hangi çağdaş ülkenin başbakanı bir diktatörden insan hakları ödülü almıştır. Tek örneği vardır: Tayyip Erdoğan. Bir önerim var. O ödülü Başbakanlık makamında tutmasın, evine götürsün. Televizyonda baskı görüntülerini izlerken bir de dönüp o ödüle baksın. Belki vicdanı sızlar.”


HÜKÜMETE 5 ÖNERİ


Libya konusunda hükümete önerilerde de bulunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:



Türkiye, BM’nin müdahaleye imkan veren hükümlerinin öngörüsüyle yapılan her tür gelişmeye karşı çıkmalıdır. Askeri operasyona Türkiye’nin katılmasına kesin bir tavırla reddetmelidir.


Türkiye acilen Libya halkına yardım eli uzatmalıdır.


Türkiye ilgili diğer ülkeler ve çevrelerle birlikte Libya için diyalog sürecine öncülük etmelidir.


Hükümet, özellikle Arap Birliği, AB ve İslam Konferansıyla temasları arttırarak Libya’da çare aramalıdır.


Siyasi seviyede Libya özel temsilcisi atamalıdır.


OPERASYON DERHAL DURDURULSUN


“Operasyonlar sonucu büyük ölçüde askeri hedefler bertaraf ediliyor ama çok sayıda sivilde ölüyor. Bu nedenle, askeri operasyonunun derhal durdurulmasını istiyoruz.”


BATI’YA SERT MESAJ


Batılı güçleri ‘iki yüzlülükle’ suçlayan Kılıçdaroğlu, “Baskıcı, diktötör diyorsunuz. Peki o adama silahları kim sattı? Silahları satarken, bunlar aklınıza gelmedi mi? Bu baskıcı liderler, kendi halkını soyan liderler paraları nerede tutuyorlar? Sizlerin bankalarında tutuyor. Onlar düştükten sonra paralara el koyduk diyorsunuz. Niye baştan sessiz kalıyorsunuz? Batı’nın da kendi etik değerlerini sorgulaması lazım. Kusura bakmayın sizin de kusurunuz var.”


 


RADYASYON NE BİLMİYOR, ÜLKE YÖNETİYOR


Japonya’daki nükleer felaketin ardından dünyada nükleer enerji kullanan her ülkenin ‘güvenlik’ risklerini masaya yatırdığını söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yüklendi:


“Dünya nükleer santralları konuşuyor ama bugün bir ülkenin başbakanı çıktıp ‘tüpgazla nükleer santrali’ aynı kefeye koyuyor. Allah akıl fikir versin! Radyasyonun ne olduğunu bilmiyor, ülkeyi yönetiyor.  Radyasyonun havayı, suyu, besini kirlettiğini biliyor da ülkeyi yönetiyor.”


NEDEN RUSYA AÇIKLAYIN!


Akkuyu’ya inşa edilecek olan santralin dünyada bir benzerinin olmadığını ve hükümetin santralin ayrıntıları konusunda açıklama yapmadığını da söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümete “Neden santral işi ihalesiz olarak Rusya’ya verildi?” diye sordu.


BİZİM ÇALIK’A…


“Akkuyu’da yapılmak istenen santral fay hattına 25 kilometre uzakta. Niye buraya santral yaparlar? Nedeni şu: Samsun’dan Ceyhan’a petrol gelecek. O rafineri kimin. O rafineri bizim Çalık’a ait. Senin yandaşın rafineri kuracak diye, bütün Türkiye’yi tehlikeye atmaya değer mi?”


HÜKÜMETE YENİ SORULAR!


Hükümet ve üyelerin çeşitli dönemlerde sorduğu sorularla gündeme oturan Kılıçdaroğlu, KPSS ve Balyoz davasına ilişkin yeni iddialarda bulundu. Gelecek hafta salı günkü grup toplantısında ise hükümete ilişkin yeni bir bilgiyi açıklayacağını söyledi.


İşte Kılıçdaroğlu’nun o soruları…


KPSS’DE ÇALINAN SORULAR: Mustafa Asil, soruşturma açılırken Kanada’ya doktora için gönderildi. 1 yıl tamamlanmadan geri döndü ve soruşturmanın kapsamı dışında tutuldu. Neden?


BALYOZ’DA ADI GEÇEN O KİŞİ: Balyoz soruşturmasında ele geçirilen bir belge var. Bu belgede isimler var. 224’üncü sıradaki isim Kudret Bülbül. Bu kişi, geçmiş dönemde darbe planını hazırayan öncelikli şahıslar arasında yer alıyor. Ama bu isim soruşturmada yok ve o kişi Kamu Düzeni ve Güvenliği Müşteşarlığı’nda çalışıyor. Neden bu kişi Başbakan’ın koruması altında?


GELECEK SALIYI BEKLEYİN: Önümüzdeki salı günü başka bir konuya değineceğim. Değişimci parti AKP. Önümüzdeki salı günü onların bir maskesini daha düşüreceğim. Şimdiden hazırlık olsunlar.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ