Haber 16

Kılıçdaroğlu’nun önerisi Erdoğan’ı çıldırtacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye savaş gemileri göndereceği açıklamasına karşılık olarak…

Kılıçdaroğlu’nun önerisi Erdoğan’ı çıldırtacak
  • Politika / Son Dakika
  • 19 Eylül 2011
  • Kılıçdaroğlu’nun önerisi Erdoğan’ı çıldırtacak için yorumlar kapalı
  • 325 KEZ OKUNDU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Gazze’ye savaş gemileri göndereceği açıklamasına karşılık olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği “Gönderirsen alnından öperim” yanıtıyla başlayan polemik durmak bilmiyor:


“Ben yalanı ortaya çıkarmak peşindeyim. Mavi Marmara bozuktu diye gönderemediklerini söylediler. Bildiğim kadarıyla tamir edildi. O olmadıysa oğlunun gemisi var. Yardımları onunla gönder, yanında da iki üç savaş gemisiyle.”



Gazze tartışmasıyla başlayan tartışma henüz sonlanmamışken Kılıçdaroğlu bu kez de MİT-PKK görüşmelerinin peşinin bırakmamaya kararlı gibi görünüyor. Görüşmenin MİT ile PKK arasında değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “özel temsilcisi” ile PKK arasında olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi:


“Görüşme yani başbakanlık ile PKK arasında. Görüşmeyi yapan Hakan Fidan o tarihte Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı. Giderken yanına MİT’ten de birini almış. Zaten Fidan’ın kendisi de, ‘Sayın Erdoğan’ın temsilcisiyim’ diyor. Nedense gazeteciler bu soruyu Erdoğan’a hiç sormadı? Başbakan İmralı’ya gider görüşülür diye yanıt veriyor. Oysa gidilen yer İmralı değil, Oslo ‘Efendim, adamı harcatmayız…’. Hangi adam bu? Hakan Fidan. Ya o adam zaten senin isteğin üzerine oraya gitmiş. Bir bürokrat olarak orada görüşmeleri yapmış. Bunun harcanılacak bir tarafı yok ki. O nedenle senin de çıkıp özür dilemek dışında yapacak bir şeyin yok.”


DIŞ POLİTİKA YALPALIYOR


AK Parti’nin dış politikasının olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye dış politikasının “batılı güçlerin politikasına bağımlı” olarak yönlendirildiğini öne sürdü:


“Bir ay önce Suriye yönetimi ile en yakındın, şimdi yine aynı yönetim var, ne değişti? Libya için, ‘NATO’nun orada işi ne’ dedin, gidip paşa paşa imza attın. Gittin, Kaddafi’den insan hakları ödülü aldın. 1 yıl sonra düşmanın oldu? Üstelik Sarkozy ile birlikte ortak düşmanın oldu.”


İSRAİL’İ İSRAİLİN AVUKATI KORUYACAK


Kılıçdaroğlu, “İsrail’in avukatı” polemiğini yine gündeme getirerek AK Parti’yi “İsrail’in avukatı iktidar” sözleriyle seslendi:


“Milletin gözünden kaçırarak İsrail kalkanını Malatya’ya konuşlandırdın. Hani karşıydın? Efendim bu kalkan Türkiye’yi koruyacak falan diyordun. ABD hükümet sözcüsü gayet açık net, ‘İsrail’i korumak için bunu yaptık’ diyor. Konuşlandırma nedeni de o. İran’a karşı İsrail’i korumak. O zaman İsrail’in avukatı kim, İsrail’in güvencesi kim?”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ