Haber 16

Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadi tepki görmeye başladı

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı ve şehit babası Hamit Köse, genel af ve bedelli askerlik vaatlerinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sitem etti.

Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadi tepki görmeye başladı
  • Politika / Son Dakika
  • 16 Mart 2011
  • Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadi tepki görmeye başladı için yorumlar kapalı
  • 267 KEZ OKUNDU

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı ve şehit babası Hamit Köse, genel af ve bedelli askerlik vaatlerinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sitem etti.


‘Askerliğin bedeli olmaz, askerliğin bedeli hizmettir’ diyen Köse’ye Kılıçdaroğlu, “Benim adım Kemal. Kemal Kılıçdaroğlu. Ben ne söz verdiysem yaparım. Buna inanın” diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu’na ‘Adil olun’ çağrısı yapan Köse, bedelli askerliğin uygulanmasıyla birlikte uzvunu kaybeden gazilerin hesabını kimin vereceğini sordu.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit ve gazi ailelerinin daveti üzerine ailelerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Bilkent Otel’de gerçekleştirilen buluşmaya gelen CHP lideri masaları tek tek gezdi ve gazilerle sohbet etti. Masaları dolaştığı sırada Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı ve şehit babası Hamit Köse, Kılıçdaroğlu’na ilginç bir sitemde bulundu.


Kılıçdaroğlu’nun ‘Genel Af ve Bedelli Askerlik’ vaatlerini doğru bulmadığını kaydeden Köse, “Genel Af çıkartırsanız bu kadar insanın uzvu, kaybedenlerin vebali kimin olacak. Parası olan bedel öder, fakir olanlar bu ülke için kanlarını vermişlerdir. Kesinlikle Genel Af taraftarı değiliz. Gaziler ve şehitler sayesinde Genel Başkanlığı yürütüyorsunuz” çıkışında bulundu.


Köse’nin sözleri üzerine şehit babasına cevap veren Kılıçdaroğlu, amaçlarının toplumsal mutabakat oluşturmak olduğunu ve toplumun her kesiminden ‘Evet’ onayı aldıkları müddetçe duruma ‘Evet’ diyecekleri açıklamasında bulundu. Kılıçdaroğlu, “Bizim amacımız toplumsal mutabakat oluşturmak. Toplumun her kesimi evet derse biz evet deriz. Biz geliri düşük olanların veya geliri olmayanların askerlik konusunda bedel ödemesinden yana değiliz. Biriken bir grup var. Adam evlenemiyor. İşi var işine doğru dürüst asılamıyor. İşyeri açamıyor. Bekliyor beni ne zaman askere alacaklar diye. Askere de alınmıyor. Biz dedik ki durumu iyi olanlar para versin durumu iyi olmayanlar da para vermesinler gitsinler bir an önce askerliklerini yapsınlar” diye konuştu.


‘ASKERLİĞİN BEDELİ OLMAZ. ASKERLİK HİZMETTİR’


Bunun üzerine Köse, “Askerliğin bedeli olmaz askerlik hizmettir. Eğer birikenleri eritmek istiyorlarsa herkese belli bir indirim yapılır. Adalet sağlanır. Biz sizin adaletinize güvenmek istiyoruz” şeklinde konuşarak Kılıçdaroğlu’na bedelli askerlik konusuna karşı olduklarını yineledi. Eşitliği sağlayacaklarını iddia eden CHP Genel Başkanı durumu iyi olanlardan alınacak askerlik ücretleriyle yurt yapacaklarını ileri sürerek şöyle devam etti: “Biz o eşitliği sağlayacağız. Bizim kanun teklifimiz var. Durumu iyi olanlardan alınacak ücretler karşılığında öğrencilere yurt yapacağız. O para başka bir yerlere gitmeyecek. Yine gençlere onların güzel yurtlarda oturmaları için, çocukları üniversiteyi kazandığı zaman ailelerin gözü arkada kalmasın diye o para. Durumu iyi olmayanlardan zaten bedel alınmayacak bizim teklifimizde.”


‘BENİM ADIM KEMAL. BANA İNANIN’


Köse’nin sohbet sırasında “Uzvunu veren, bir yerini kaybedenler bunun hesabını nasıl şey yapacak.” şeklindeki sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Benim adım Kemal. Kemal Kılıçdaroğlu. Bir söz verdiysem o sözü sonuna kadar tutarım. Bana inanmanızı istiyorum.” ifadelerini kullandı. Sohbetin sonunda ise Köse sözlerin adil olmasını ve sözlere sadık kalınmasını gerektiğini söyleyerek ‘Bedelli Askerlik ve Genel Af’a karşı olduklarını sözlerine ekledi.


GAZİ’DEN BATUM’A SİTEM: BİZE SİZ DE GENEL BAŞKANINIZ DA SAHİP ÇIKMADI


Öte yandan programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ise gazilerle sohbet ettiği sırada gazilerin sitemiyle karşılaştı. Bir gazinin “Bize kimse sahip çıkmadı. Siz de Genel Başkanınız da bizimle ilgili hiç bir şey söylemediniz.” şeklindeki sitemine Batum, CHP iktidarında şehit aileleri ve gazilere sahip çıkacaklarını öne sürdü. Batum orduyla ilgili çok tartışılan sözlerini hatırlatarak gazilere, “Biz askere ‘Senin şehitlerin var dediğimiz de, ABD yüzünden kılını kıpırdatamıyorsun dediğimiz de bütün medya üstümüze geliyor. Bütün AKP üzerimize geliyor. Neden çünkü, onlar lafın nereye gideceğini biliyor. Neden anlı şanlı gazeteciler program yapıyor, başka bir şey de yapmıyor da, Bülent Arınç söylediğinde çünkü onlar biliyorlar. Lafın nereye gittiğini. Ve korkuyorlar. Eyvah diyorlar, birileri uyandı. Bunu her zaman söylüyoruz. CHP iktidara geldiğinde de sahip çıkacağız.” şeklinde cevap verdi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ