Haber 16

Kılıç’tan seçim tarihi açıklaması!

MHP seçim çağrısı yaptı, AK Parti’den cevap geçikmedi. Kılıç, mahkemenin yetkisini aştığını söylerken seçim tarihini de açıkladı.

Kılıç’tan seçim tarihi açıklaması!
  • Politika / Son Dakika
  • 08 Temmuz 2010
  • Kılıç’tan seçim tarihi açıklaması! için yorumlar kapalı
  • 313 KEZ OKUNDU

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Anayasa Mahkemesi’nin, Anayasa değişikliğiyle ilgili kararına ilişkin, “Mahkemenin başvuruyu kabulü ve esasa ilişkin inceleme yapmasını Anayasa’nın, Anayasa değişikliklerine ilişkin hükümleri bakımından aykırılık olarak görüyorum” dedi.  Kılıç, MHP’nin seçim istemiyle ilgili olarakta biz o konudaki açıklamamızı yaptık diyerem 2011’i işaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, TBMM’de, Anayasa Mahkemesi’nin kararını gazetecilere değerlendirdi.

Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun, Anayasa’nın bilinen hükümlerine aykırı olduğunu ve bu paketi referandum öncesinde denetleyemeyeceğini söylediklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

Buna rağmen Anayasa Mahkemesi bu paketi değerlendirmeye aldı. Denetimini şekille tutmadı, esasına girdi. Oysa Anayasamızda, Anayasa Mahkemesinin TBMM’de yapılan Anayasa değişiklikleri üzerinde sadece şekil denetimi yapabileceği hükmü var. Buna rağmen yüksek mahkeme şekil denetimi hükmünü aşıp esasa girerek paketi değerlendirmiştir. Ortada, milletin oyuna sunularak kabul edilmiş bir Anayasa değişikliği yoktur. Dolayısıyla bu Anayasa değişikliği ile alakalı başvuru, başvurunun kabulü Anayasa’ya aykırıdır. Şekil
denetiminin ötesine geçilmek suretiyle esasa ilişkin değerlendirme yapılmış olması Anayasa’ya aykırıdır.”

TBMM’NIN YETKİSİNE AÇIK MÜDAHALE


Suat Kılıç, Yüksek Mahkemenin, bu kararla “TBMM’nin millet adına Anayasa yapma yetkisine açık bir müdahalede bulunduğu” görüşünü savunarak, şunları söyledi: “Oysa Anayasa yapma yetkisi ya asli kurucu iktidar sıfatıyla Türk milletine aittir ya da millet adına bu yetkiyi, tali kurucu iktidar sıfatıyla TBMM Genel Kurulu kullanır. Verilmiş olan kararın, her yönüyle Türk demokrasisine hayırlı olmasını dilemekle birlikte, mahkemenin başvuruyu kabulü ve esasa ilişkin inceleme yapmasını Anayasa’nın, Anayasa değişikliklerine ilişkin hükümleri bakımından aykırılık olarak görüyorum.”

“BUNDAN SONRAKİ KARAR YSK’NIN”


“Referandum süreci zarar görür mü?” sorusuna Kılıç, “Bundan sonrası YSK’nın kararına bağlı olur” yanıtını verdi.

Kılıç, başka bir soru üzerine, erken seçimin kesinlikle sözkonusu olmadığını söyledi. Suat Kılıç, “Türkiye havadan nem kapan bir ülke değil artık. Seçimler, 2011 yılının temmuz ayında yapılacak, biz bunu açıkladık. Anayasa Mahkemesinin bu kararı, siyasal iktidarın seçim tarihine bakışını hiçbir şekilde etkilemeyecektir” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ