Haber 16

KOÇ:Hükümetin hata yapma lüksü yok

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, Türkiye’deki büyümenin ağırlıklı olarak dış borçla, sıcak para ile finanse edilmeye devam ettiği sürece hükümetin, ekonomik ve yapısal politikalarda kesinlikle hata yapma lüksü bulunmadığını kaydetti.

KOÇ:Hükümetin hata yapma lüksü yok
  • Ekonomi / Son Dakika
  • 01 Ekim 2010
  • KOÇ:Hükümetin hata yapma lüksü yok için yorumlar kapalı
  • 323 KEZ OKUNDU

 

Mustafa Koç, TÜSİAD YİK toplantısında, dünyada küresel krizin geride bırakılma sürecinde ve Türkiye’de 12 Eylül referandumunun ardından varolan sistemlerin masaya yatırılarak değerlendirildiği bir dönemden geçildiğini belirterek, bu dönemin, kısa vadeli kısmi çözüm arayışlarına, uzun vadeli ideallerin feda edilmediği, siyasette ve ekonomide temel değerlere bağlılığın teyit edildiği ve ulusal birliğin sağlandığı bir dönem olması gerektiğini kaydetti.


Küresel planda krizin hemen arkasından yükselen devletçilik ideolojisinin ve küreselleşmeyi keskin biçimde reddetme eğilimlerinin, yerini daha serinkanlı anlayışlara bıraktığını, piyasanın sorunlarını kendi başına halledeceği anlayışının da geri gelmeyecek şekilde terk edildiğini söyleyen Koç, 2008 küresel ekonomik krizinden çıkarılan iki önemli dersi, küresel ve ulusal planda daha güçlü ve daha iyi donanmış bağımsız düzenleyici kurumların önemi ve işlevselliği ile iyice küreselleşmiş ve ortak mekanizmalarla işleyen dünya ekonomisi sorunlarının ancak yine uluslararası dayanışma ile çözülebileceği gerçeği olarak sıraladı.


Türkiye’nin doğru politikalarla dünyadaki yerini daha da güçlendireceğine inandıklarını ifade eden Koç, ”Ülkemizde yeni ve heyecan verici bir dönemin başındayız. Bulunduğumuz yer gerek ekonomik gerekse demokratik atılımlar için bir sıçrama tahtası olmaya fevkalade uygun. Ekonomimize baktığımızda ikinci çeyrekten itibaren toparlanma eğilimine girdiğini söyleyebiliriz” dedi.


BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ