Haber 16

Kötü futbol’a rağmen iyi skor çıkardılar

Millilerimiz, kötü bir oyun ortaya koyduğu maçta Belçika ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği yolundaki…

Kötü futbol’a rağmen iyi skor çıkardılar
  • Son Dakika / Spor
  • 04 Haziran 2011
  • Kötü futbol’a rağmen iyi skor çıkardılar için yorumlar kapalı
  • 296 KEZ OKUNDU

Millilerimiz, kötü bir oyun ortaya koyduğu maçta Belçika ile 1-1 berabere kalarak grup ikinciliği yolundaki avantajını devam ettirdi.


EURO 2012 elemeleri A Grubu’ndaki ilk 2 mücadelesi açısından çok büyük önem taşşıyan maçta Belçika’ya konuk oldu. Millilerin zorlu maçtaki tek hedei en az 1 puanla ilk 2 hedefi yolunda ilerlemek, Belçika’nınki ise ipleri kendi eline almaktı. King Bauden Stadı’nki maç öncesinde iki takımda da önemli eksikler vardı. Belçika’da Lukaku, Fellaini ve Dembele forma giyemezken, milli takımımızda Hamit, Gökhan ve Nuri sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almadı.


GÖKHAN GÖNÜL’ÜN YERİNE SABRİ


(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde deplasmanda Belçika ile yaptıkları maçta, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül’ün yerine savunmanın sağında Sabri’ye görev verdi.


Millilerin Belçika maçı öncesi Hollanda’da yaptığı kampı sakatlığı nedeniyle tedavi ve takımdan ayrı çalışmalarla geçiren, takımla ilk çalışmasını dün gerçekleştiren ”Ay-yıldızlı” futbolcu, maça kısa bir süre yapılan kontrollerin ardından kadrodan çıkarıldı.
Hollandalı çalıştırıcı Gökhan’ın yokluğunda, savunmanın sağında Sabri’yi görevlendirdi.
Milli takımın Hamit Altıntop çıkarıldıktan sonra 26 futbolcuya inen aday kadrosunda, sakatlığı nedeniyle bugün kadrodan çıkarılan Gökhan Gönül’ün yanı sıra kaleci Tolga Zengin ile Emre Güngör, İsmail Köybaşı, Mehmet Topuz, Engin Baytar, Umut Bulut ve Cenk Tosun, 18 kişilik kadronun dışında kaldı.


Karşılaşma öncesinde Türk taraftarların bulunduğu tribünde Beringen kentinden gelen maden işçilerinden oluşan taraftarlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafının bulunduğu büyük bir pankart açtı.


Maç öncesi ülke milli marşlarının okunmasından önce Belçika’nın veliaht prensi Philip, Futbol Federasyonu Başkanı Levent Kızıl eşliğinde (A) Milli Takım futbolcularının elini sıktı. Prens, daha sonra Belçikalı futbolcuların da ellerini sıkarak futbolculara başarı diledi.


AVUSTURYA MAÇINDAN 5 DEĞİŞİK İSİM


Guus Hiddink, eleme grubunda bundan önce Avusturya’yı 2-0 yendikleri maçta sahaya sürdüğü kadrodan 5 değişik isimle Belçika maçının kadrosunu oluşturdu.
Avusturya mücadelesinde yer alan kaleci Volkan, Servet, Serdar, Arda, Selçuk İnan ve Burak, Belçika maçında da ilk 11’de sahaya çıkarken, Avusturya karşısında 11’de yer alan Hakan Balta, Hamit Altıntop, Gökhan Gönül, Nuri Şahin sakatlıkları nedeniyle takımda yer alamadı.


O maçta 11’de bulunan Mehmet Ekici ise Belçika karşısında yedekler arasında yer buldu.


İLK DAKİKALARDA GOL ŞOKU


A Milli Takımımız, Belçika deplasmanında istekli ve kontrollü başladığı maçın hemen başında beklemediği bir şekilde topu ağlarında gördü. karşılaşmanın 4. dakikasında savunma arkamıza derinlemesine atılan pasta kalecimiz Volkan tehlikeyi uzaklaştırmak isterken meşin yuvarlak kısa düştü. Çağlar bu topu uzaklaştıramayınca Witsel araya girdi. Witsel’in ortasında Chadli kafayla topu indirdi. Kale sahası önünde savunmamız tehlikeyi uzaklaştıramayınca Ogunjimi, Belçika’yı 1-0 öne geçirdi.


MİLLİLERİN MORALLERİ YERLE BİR


Golden sonra Milli Takımımız’da moraller oldukça bozuldu. Top yapmakta ve ileri çıkmakta zorlanan Ay-Yıldızlılarımız, kalesinde de ciddi tehlikeler yaşadı. özellikle 15. dakikada Belçika’nın kullandığı korner sırasında, Volkan Demirel’in hatalı çıkışı sonrasında ağlara gitmek üzere olan topu Selçuk Şahin son anda kornere gönderdi.


ARDA YİNE PARMAK ISIRTTI


Teknik direktörümüz Guus Hiddink’in de kenardan yaptığı uyarılar sonrasında toparlanan ve rakip kaleye gitmeye başlayan Millilerimiz, ilk geliştirdiği ciddi atakta golü bulmayı başardı. Maçın 22. dakikasında Arda Turan sağ kanatta son çizgi üzerinde Chadli’den şık bir hareket sıyrıldı. Arda rakibini geçtikten sonra pasını kale ağzına çıkardı ve Burak Yılmaz o bölgede gelişine bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı filelere gönderdi.


KOMPANY ORADA OLMASA…


Beraberliği bulmamızın ardından oyun orta saha mücadelesi şeklinde devam etti. Kontrollü oyun sonrasında rakibine boş alan bırakmayan Millilerimiz, Belçika orta sahasını kısa paslarla geçmeye çalıştı. Bu arada Belçika kornerlerde zaman zaman tehlike yaratsada ilk yarıda başka gole izin vermedik. İlk 45 dakikanın sonuna doğru ise Emre’nin Kazım Kazım ceza sahasına girer girmez şutunu çekti ama Kompany topun önüne yatarak gole izin vermedi. Bu pozisyonun ardından ise ilk yarıda son düdük geldi.


REHAVETE KAPILDIK!


A Milli Takımımız ikinci yarı beraberliğin de vermiş olduğu rehavetle başladı. Fazla ileri çıkmayan ve paslarla rakibin üzerimize gelmesine izin vermek istemeyen Millilerimiz zaman zaman yaptığı top kayıplarla tehlikeler yaşadı. Volkan Demirel özellikle uzaktan şutlarda kalesinde hata yapmadı. Dakikalar ilerledikçe yorulan takımımız, yarı sahasında çıkamadı. Belçika ise takımımızın yorulmasını değerlendirmek için savunmayı orta sahaya kadar çıkararak baskıyı arttırdı.


RIZZOLI’DEN SKANDAL KARAR


Belçika’nın baskıyı attırrdığı bölümde orta hakem Nicola Rizzoli skanda bir kararın altına imza attı. Kompany’nin pasında Mertens ceza sahamızda topla buluştu. Arda Turan’ın hamlesi sonucunda Mertens darbe olmamasına rağmen kendini yere bırakınca, Nicola Rizzoli penaltı noktasını gösterdi. Bu kararından ardından Belçika’da Witsel beyaz noktaya geldi ancak vuruşunda top direğin üzerinde dışarı gitti. Rizzoli’nin hatasının ardından penaltının da kaçması zorlu maçta Millilerimiz adına en şanslı dakikalardan biri oldu.
Karşılaşmanın geri kalan bölümünde beraberliği korumaya çalışan A Milli Takımımız istediğini başardı. 90 dakikanın son düdüğü geldiğinde 1-1’lik sonuçla deplasmandan puanla ayrılmış olduk. Ancak böylesine kritik bir maçta ortaya koyduğumuz futbol kafalardada büyük soru işareti oluşturdu.



4. dakikada Çağlar’ın savunmanın solunda uzaklaştıramadığı topu kapan Belçikalı futbolcular, ay-yıldızlı kale önünde tehlike yaratırken, ceza alanı içinde Ogunjimi’nin vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0



8. dakikada Hazard’ın pasıyla soldan ceza alanına giren Ogunjimi’nin yerden sert şutunda kaleci Volkan, gole izin vermedi.


15. dakikada milli takım savunmasında Selçuk Şahin, mutlak bir golü önledi. Belçika’nın sağdan kullandığı korner atışında arka direkte Vertonghen’in vuruşunda Selçuk Şahin, son anda topu kornere çeldi.


22. dakikada gelişen Türkiye atağında aut çizgisine kadar inen Arda’nın pasıyla ceza alanında müsait durumda topla buluşan Burak’ın şutunda meşin yuvarlak filelere gitti: 1-1


24. dakikada Hazard’ın sol köşeden kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Vertonghen’in vuruşunda top direğin yanından az farkla auta gitti.


34. dakikada Hazard’ın ceza alanı dışından kaleye sert gönderdiği top kaleci Volkan’ın kucağında kaldı.


45. dakikada Emre’nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Kazım’ın sert şutunda top Kompany’den döndü.



İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR    


46. dakikada Hazard’in sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği top kaleci Volkan’dan oyun alanına dönerken, pozisyonun devamında millilerin atağı başladı.


59. dakikada Hazard’ın ceza alanının dışından sert şutunda meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı.


64. dakikada Mertens’in ceza alanının dışından sert şutunda savunmada Selçuk’un ayağına da çarpan topu kaleci Volkan kontrol etti.


69. dakikada Vermaelen’in ceza alanının dışından yerden sert şutunda kaleci Volkan topu kontrol etti.


73. dakikada Arda, ceza alanı içinde Mertens’i düşürünce maçın hakemi penaltı kararı verdi.


74. dakikada Belçika’da penaltı atışını kullanan Witsel, topu direğin üzerinden auta göndererek gol fırsatını değerlendiremedi.


79. dakikada Mertens’in sağ çaprazdan sert şutunda kalesinde dikkatli olan Volkan, topu kornere çeldi.


89. dakikada Chadli’nin ceza alanı içinde kötü vuruşunda top kaleci Volkan’da kaldı.


90+2. dakikada Mehmet Ekici’nin soldan kaleye gönderdiği topu kaleci Mignolet kontrol etti.
 
BELÇİKA: 1 – TÜRKİYE: 1


Stat: Roi Baudouin
Hakemler: Nicola Rizzoli, Andrea Stefani, Renato Faverani (İtalya)


Belçika: Mignolet, Alderweireld, Kompany, Lombaerts, Vertonghen, Simons, Defour, Hazard, Witsel, Chadli, Ogunjimi
Türkiye: Volkan, Sabri, Servet, Serdar, Çağlar, Selçuk Şahin, Burak, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu, Arda, Kazım


Goller: Dk. 4 Ogunjimi (Belçika), Dk. 22 Burak (Türkiye)
Sarı Kart: Dk. 37 Defour (Belçika), Dk. 37 Kazım (Türkiye)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ