Haber 16

KPSS’nin iptal edilme sebebi!

Yüzbinleri ilgilendiren KPSS’nin iptal gerekçesinin arkasında, kopya çetesinin kullandığı akıl almaz yöntemler var. İşte akıllara durgunluk veren kopya yöntemleri.

  • Eğitim / Son Dakika
  • 18 Eylül 2010
  • KPSS’nin iptal edilme sebebi! için yorumlar kapalı
  • 347 KEZ OKUNDU

Yüzbinlerce memuru ve memur adayını yakından ilgilendiren KPSS sınavının iptal edilmesinin yankıları sürerken, perde arkasında şaşırtan bilgi ve belgeler ortaya çıkıyor. Kopya çetesinin kullandığı inanılmaz yöntemler, yetkililere iptalden başka şans bırakmadı. Kalem kameralardan aracılığıyla görüntülenen sorular çözülünce cevaplar, küpe mikrofonlarıyla adaylara iletilmiş.

CEP TELEFONLARI DA KULLANILMIŞ  


KPSS kopya iddialarını soruşturan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı operasyonu derinleştirdikçe şok gelişmeler yaşandı. Soruşturma S


avcısı Şadan Sakınan’ın talimatıyla dün 8 ilde operasyon düzenleyen polis 72 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmanın ALES, TUS, LYS sınavlarıyla da ilgili olduğu bildirildi.Gözaltına alınan bazı yüksek lisans öğrencileri ve öğretim görevlilerenini sınavla ilgili soruları cep telefonu ile kopyalayarak para karşılığı sattığı iddia ediliyor.


CEVAPLAR KÜPE ŞEKLİNDEKİ KULAKLIKLARLA SIZDIRILMIŞ

Sınav çetesinin çok organize bir şekilde hareket ettiği, teknolojinin tüm imkanlarını kullandığı ortaya çıktı. Şebeke üyesi öğretim üyesi ve öğretmenleri gözetmen olarak sınava sokan çetenin, soruları ise saat ve kolye şeklindeki kameralı mini cep telefonları ile sızdırdığı belirlendi. Sızdırılan sorular çete tarafından daha önce tutulan bir eve aktarılıp orada çözüldükten sonra cevaplar sınava giren çete üyelerine gözle görülemeyecek derecede küçük olan mini kulaklıklarla aktarıldığı tespit edildi.


MANŞETTEKİ HABERDE İLGİNÇ DETAYLAR







 MHP’den KPSS açıklaması

KPSS’de yapılan usülsüzlük ile ilgili olarak gözaltına alınan Oruç Ali Uğur’un Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin bir dönem danışmanlığını yaptığı iddiaları ile ilgili olarak MHP Genel Başkan Yardımçcısı Cihan Paçacı şu yazılı açıklamayı yaptı:


“Bir kısım basın yayın organlarında KPSS sınavlarında yapılan yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak gözaltına alınan Oruç Ali Uğur’un Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bir dönem danışmanlığını yaptığı yer almaktadır. Oruç Ali Uğur, 1998 – 2000 yılları arasında partimizde büro memuru olarak çalışmış ve hiçbir dönemde Genel Başkan Danışmanlığı görevinde bulunmamıştır. Milliyetçi Hareket Patisini karalamaya yönelik gerçek dışı, bu yanlı ve kasıtlı yayını yapanlar asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ayrıca bu yayını yapanlarla ilgili olarak hukuki yollara başvurulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” 


YeniŞafak Gazetesi’nin manşetten duyurduğu habere göre, gözaltına alınanlar arasında kopya organizatörü olduğu iddia edilen üniversite hocalarının da yer aldığı ortaya çıktı. Operasyonlarda kopya çetesi liderine de ulaşıldığı ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi O.A.U.’nun çetenin lideri olduğu iddia edildi. Çete lideri O.A.U.’nun bir dönem MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin danışmanlığını yaptığı da ortaya çıktı. Kopya iddiaları ile ilgili olarak “Suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” suçlarından gözaltına alınan ve liderliğini O.A.U.’nun yaptığı suç örgütünün diğer yöneticilerinin de Ülkü Ocakları ile irtibatlarının olduğu tespit edildi. O.A.U.’nun liderliğindeki şebekenin başta Ankara olmak üzere Konya, Bursa, Karaman, Malatya, Sakarya, Elazığ gibi birçok ilde faaliyet gösterdiği belirtildi. Çetenin bir diğer yöneticisi Z. B.’nin eski Ülkü Ocakları başkanı olduğu ve 2007 Genel Seçimlerinde MHP’den Elazığ Milletvekili adayı olduğu tespit edildi.


HOCALAR ORGANİZE OLMUŞ

Ergenekoncuların ÖSYM’yi de kafeslediğinin ortaya çıkması üzerine soruşturmayı derinleştiren Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan, ÖSYM sınav merkezinde görevli S.Ö. (ÖSYM’da bilgi işlemci), N.A. (ÖSYM bilgi işlemci), H.Y. (ÖSYM Bilgi İşlem), M.T.’yi (ÖSYM Bilgi İşlem Müdürü) gözaltına aldırdı. Savcı Sakınan’ın talimatıyla Türkiye genelinde birçok ilde operasyon düzenleyen polis, 72 kişiyi gözaltına aldı. Ankara, Elazığ, Bolu, Sakarya, Adana, Konya ve Bursa’da eş zamanlı operasyon yapan polis aralarında üniversite öğretim üyeleri, öğretmen adayları ve KPSS sınavına girip de tam puan alan kişilerin de bulunduğu 72 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların üzerlerinde, ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda sınavlarda kullanılmak üzere yurt dışından getirilmiş çok küçük aparatlara ulaşıldığı, iki adet de ruhsatlı silah ele geçirildiği iddia edildi. Son yıllarda yapılan ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavları mercek altına alan Savcı Sakınan; Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS sınavlarda kopya işlerini organize ettiği belirtilen, Gazi Üniversitesi’nden O.A.U., Malatya İnönü Üniversitesi’nde görev yaptığı iddia edilen dört öğretim üyesi, Konya Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan M.H.Ç, Eğerli’de ikamet eden M.D ve M.Y’yi gözaltına aldırdı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde de bir öğretim üyesinin polis tarafından sorgulandığı belirtildi. Savcı Sakınan’ın gözaltına alınanların Ankara’ya getirilmeleri talimatı verdiği belirtildi.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’ın talimatı doğrultusunda Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana’da eş zamanlı yapılan operasyonlarda Ankara’da 16 kişi gözaltına alınırken, Elazığ’da dört kişi dün gözaltına alındı. Adana’da gözaltına alınan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu U.K.U’nun Isparta Yalvaç’ta gözaltına alınıp serbest bırakılan Baki S. ile benzer bir mail alarak, sınav sorularını önceden temin ettiği iddia ediliyor. Operasyonların ikinci dalgasının da önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapılacağı söylendi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ