Haber 16

Kur’an yakacak papaza tepki yağıyor!

“İslam şeytan işidir” adlı bir kitap yazan Papaz Jones, 11 Eylül’de Kur’an yakmaya hazırlanıyor. Bu eylem planı daha şimdiden dünyayı ayağa kaldırdı.

Kur’an yakacak papaza tepki yağıyor!
  • Dünya / Son Dakika
  • 08 Eylül 2010
  • Kur’an yakacak papaza tepki yağıyor! için yorumlar kapalı
  • 268 KEZ OKUNDU

El Kaide’nin 11 Eylül 2001’de New York’ta Dünya Ticaret Merkezi’ni uçaklarla havaya uçurmasının ardından bu eylemi fırsat bilen papaz Terry Jones İslam’a karşı açık bir savaş yürütmeye başladı.

“İslam şeytan işidir” adlı bir kitap yazan Papaz Jones, 11 Eylül’de düzenleyeceği bir eylemle Kuran-ı Kerim kopyalarını yakmaya hazırlanıyor. ABD’li üst düzey yöneticiler, papaz Terry Jones’u bir eylemden vazgeçirmek için çeşitli uyarılar yaptılar ancak şu ana kadar bir başarı sağlanamadı.

Son olarak Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı Amerikalı General David Petraeus, Kuran-ı Kerim’i yakmanın ABD’nin Afganistan’daki askerlerinin hayatını daha da tehlikeye atacağını söyledi.
Petraeus, ABD’nin Florida eyaletinin Gainesville kentindeki Dove World Outreach Center adlı Baptist kilisesinin, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kuran-ı Kerim yakmasının, Afganistan’da Taliban’ın Batı karşıtı propagandasını besleyeceği ve İslam dünyasındaki Amerikan karşıtı duyguları güçlendireceği uyarısında bulundu.

General David Petraeus, “Böyle bir olay, hem Afganistan’daki birliklerimizi tehlikeye sokar hem de İslam ülkeleriyle olan işbirliğimize ve Müslümanlarla yakınlaşma çabalarına zarar verir” dedi.

ABD’de 11 Eylül 2001 yılında meydana gelen terör saldırılarında ölenleri anma törenleri çerçevesinde Kuran-ı Kerim’in kopyasını yakacağını açıklayarak tüm gözleri üzerine çeviren rahip Terry Jones’a, Müslümanların yanısıra ABD makamlarından ve diğer kiliselerden de tepki yağıyor.

11 Eylül öncesi tüm dünya ve NATO gözlerini papaz Terry Jones’un yapacağı eyleme çevirdi. Kuran yakma eyleminin gerçekleşmesi halinde İslam dünyasını sert tepki göstermesi bekleniyor.

Hillary Clinton: Çirkin bir eylem

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Florida’daki bir kilisenin 11 Eylül’de Kuran-ı Kerim yakmaya yönelik planına sert tepki gösterdi.


ABD’nin Florida eyaletindeki evanjelik bir kilisenin, 11 Eylül saldırılarının dokuzuncu yıl dönümünde Kuran-ı Kerim yakma planına bir tepki de Clinton’dan geldi.

Ramazan ayı dolayısıyla Dışişleri Bakanlığında iftar veren Clinton, burada yaptığı konuşmada, Florida’daki küçük bir kilisede 11 Eylül’de Kuran-ı Kerim’in yakılması planını kınadı.

Dini özgürlüklere toleransın ABD’nin kuruluşuna kadar uzandığını hatırlatan Clinton, girişimi “saygısız ve utanç verici” bulduğunu ifade etti.

İftara, Amerika’daki Müslüman toplulukların liderleri ve diplomatların yanı sıra bu yıl 30 yaş altındaki yaklaşık 70 Müslüman lider ve girişimci de katıldı. İftarda, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.

CROWLEY: HOŞGÖRÜSÜZLÜK
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley de Kuran-ı Kerim yakmaya yönelik planları “Amerikan karşıtı, saygısız, hoşgörüsüz ve ayrılıkçı” bir davranış olarak nitelendirilerek, bu eylemin gerçekleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Crowley, günlük basın toplantısında Florida’daki kilisenin 11 Eylülde Kuran-ı Kerim’i yakma planıyla ilgili soruları yanıtladı.

Din ve ifade özgürlüğünün Amerikan toplumunun temel prensiplerinden olduğunu belirten Crowley, planlanan girişimi “provokatif ve Amerikan karşıtı” olarak değerlendirdi. Crowley, eylemin, dünyanın en büyük dinlerinden birine karşı saygısızlığın yanı sıra “hoşgörüsüz ve ayrılıkçı” bir davranış olduğunu ifade etti.

“Daha fazla Amerikalının bu eylemin Amerikan değerleriyle uyuşmadığını söylediğini görmek istediklerini” dile getiren Crowley, bu hafta ABD genelinde bir dizi insanın sözleriyle, bu tür bir davranışın Amerikalılar için 11 Eylül’ü anmanın yolu olmadığına açıklık getireceğini ifade etti. Bu eylemin yapılmaması gerektiğini belirten Crowley, “Bu, radikallere ve 11 Eylül’de bize saldıran bağnazlarla uyumlu (bir davranış)” dedi.

Olayın, gerçekleşmesi halinde, radikalizmi besleyeceğini kaydeden Crowley, Afganistan’daki ABD ve NATO güçlerinin komutanı Amerikalı General David Petraeus’un sözlerini hatırlatarak, bu girişimin Amerikan askerleri, seyahat eden Amerikalılar ve diplomatlar ile Amerikan çıkarları ve Amerikan yaşamını risk altında bırakacağını vurguladı. Crowley, 11 Eylül saldırılarını anmanın daha iyi yolları bulunduğunu belirtti.

Öte yandan ABD Adalet Bakanı Eric Holder’ın da söz konusu evanjelist grubun Kuran-ı Kerim yakma planını “aptalca ve tehlikeli” diye nitelediği bildirildi

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ