Haber 16

Kurt Kanunu Dizisi Ne Zaman Başlayacak?

Pana Film dizilerine bir yenisini daha ekliyor. TRT için yeni yayın döneminde yayında olacak dizi ‘Kurt Kanunu’ Peki bu yeni dizi Kurt Kanunu ne zaman başlayacak? Hangi gün yayınlanacak? Saat kaçta başlayacak?

Kurt Kanunu Dizisi Ne Zaman Başlayacak?
  • Gündem / Son Dakika
  • 09 Eylül 2011
  • Kurt Kanunu Dizisi Ne Zaman Başlayacak? için yorumlar kapalı
  • 224 KEZ OKUNDU

KURT KANUNU DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 

Pana Film yeni yayın döneminde TRT için hazırladığı Kurt Kanunu Dizisi’ni duyurdu. TRT resmi web sayfasında hernekadar diziyle ilgili bir haber bulunmasa da dizinin bu yayın dönümine yetişeceği konuşulmakta.

 

Peki TRT Kurt Kanunu Dizisini hangi gün ve hangi saatte yayınlayacak? Bu soruya tam net bir cevap olmamakla birlikte TRT nin Kurtlar Vadisi Pusu yayın gününde yayınlamacağını hesaba katabiliriz. Hem yapımcı şirket ortak hemde bile bile izlenme oranlarını düşürmek istemeyecektir. Pazartesi günü yine bir Pana Film yapımı olan Halil İbrahim Sofrası yayında olduğundan bu günüde pas geçebiliriz. Çarşamba günleri Sakarya Fırat yayında ve gerçekten izlenen bir dizi. Cuma günleri yine çok tutan Küçük Hanımefendi yayında. Dolayısıyla ‘Kurt Kanunu Dizisi’ TRT nin dizilerinin başlama saati olan saat 19:55’te Salı akşamları yayınlanacaktır.

 

Hangi gün ya da saatte yayınlanacak tam net olmasada net olan birşey varki o da ‘Kurt Kanunu’ çok konuşulacak ve tartışılacak bir dizi olacağıdır.

 

KURT KANUNU İSMİ NEREDEN GELİYOR?

 

Kurt Kanunu Kemal Tahir’in bir romanı. Senarist Bahadır Özdener’in yaptığı açıklamaya göre romanın aslına uygun bir dizi yapılacakmış.

 

Roman, Cumhuriyetin ilk yıllarında meydana gelen İzmir suikastını, o dönemin çalkantılı çekişmelerini ve hesaplaşmalarını anlatır.

İttihat ve Terakki’nin ünlü tetikçilerinden, eski Ankara Valisi, silaha ve kadına düşkün bir adam olan Abdülkerim Bey’in, suikast planı ortaya çıktıktan sonra kaçışını izleriz romanda.

Kara Kemal vardır… Türk burjuvazisi kurmak için, çeşitli işlere girmiş liderlerden biridir…

Bir de Emin Bey vardır… Kara Kemal ile çocukluk arkadaşı, o da diğerleri gibi İttihat ve Terakki’de görevlerde bulunmuş daha sonra felsefi olarak tarafsızlığı seçmiş biri.

Kemal Tahir o müthiş diliyle Cumhuriyet tarihinin o karanlık olayını, “resmi tarihin” anlattığından daha değişik bir yorumla ortaya koyar.

 

HABER16.ORG

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ