Haber 16

Kurtarma çalışmalarında duygu dolu anlar

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından süren arama ve kurtarma çalışmaları…

Kurtarma çalışmalarında duygu dolu anlar
  • Gündem / Son Dakika
  • 27 Ekim 2011
  • Kurtarma çalışmalarında duygu dolu anlar için yorumlar kapalı
  • 220 KEZ OKUNDU

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından süren arama ve kurtarma çalışmaları enkaz altındaki dramları da ortaya çıkarıyor.


Uzman çavuş Abdülkadir Tekinyaş, eşi ve 2 kızının el ele tutuşmuş şekilde enkaz altında bulunan cesetleri görenleri ve kurtarma ekiplerini gözyaşlarına boğdu.


Erciş A Tipi Kapalı Cezaevi’nde görev yapan uzman çavuş Abdülkadir Tekinyaş eşi ve iki çocuğu, depreme, Erciş Kışla Yolu Caddesi’ndeki Tedaş binasındaki 3. kattaki evlerinde mutfakta yemek yerken yakalandı. Uzman çavuş ile 37 yaşındaki eşi Gülümser Tekinyaş, 14 yaşındaki kızları Yeşim Tekinyaş ve 11 yaşındaki Feyza Tekinyaş, depremin ardından yıkılan binanın altında kaldı.

MUTFAKTA EL ELE TUTUŞMUŞ ŞEKİLDE BULUNDULAR


Arama kurtarma ekipleri, sabah saatlerinde Tekinyaş ailesinin cansız bedenlerine ulaştı. Kurtarma ekipleri gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Beton blokların üzerlerine çöktüğü sırada hayatını kaybeden Uzman çavuş Abdülkadir Tekinyaş, eşi Gülümser Tekinyaş ve kızları Yeşim Tekinyaş ile Feyza Tekinyaş’ın cansız bedenlerinin mutfakta el ele tutuşmuş şekilde bulunduğu belirtildi.


KIRIKKALE’DE TOPRAĞA VERİLDİ


Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak yaşamlarını yitiren uzman çavuş, eşi ve iki kız çocuğu Kırıkkale’de göz yaşları arasında toprağa verildi.


Van’ın Erciş ilçe merkezinde 7.2 büyüklüğündeki deprem ile yerle bir olan ve bir çok kişiye mezar olan Dağ Apartmanı’nda oturan Uzman Çavuş Abdülkadir Tekinyaş (39), eşi Gülümser (36), kızları Yeşim (16) ve Feyza’nın (11) cansız bedenlerine ulaşıldı. Erciş E Tipi Cezaevi’nde görevli olan Kırıkkaleli uzman çavuş, eşi ve 2 kızının cesedi yakınları tarafından teşhis edilirken, Tekinyaş ailesinin fertlerinin cenazeleri uçakla Ankara’ya, oradan da helikopter ile Kırıkkale’ye götürüldü. Cenazeler, kılınan namazın ardından Kırıkkale’nin Yuva mezarlığında toprağa verildi.


Annesi ve babasını daha önce kaybeden Uzman Jandarma Çavuş Abdülkadir Tekinyaş, daha önce Rize de görev yaptığı, 2 ay önce tayininin Van’a çıktığı belirlendi. Oturdukları apartmanın enkazı altında çocukları ve eşi ile birlikte hayatını kaybeden uzman çavuşun 2 yıl sonra emekli olacağı belirtildi. Uzman Çavuş Tekinyaş ve ailesinden geriye mutlu günlerinde aile dostları ile çektikleri bir fotoğraf kaldı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ