Haber 16

Kürtler PKK’ya isyan ediyor

Aralarında amcası, dayısı ve yeğenlerinin de olduğu 19 yakınını örgütün saldırıları sonucu kaybettiğini…

Kürtler PKK’ya isyan ediyor
  • Gündem / Son Dakika
  • 10 Ekim 2011
  • Kürtler PKK’ya isyan ediyor için yorumlar kapalı
  • 224 KEZ OKUNDU

Aralarında amcası, dayısı ve yeğenlerinin de olduğu 19 yakınını örgütün saldırıları sonucu kaybettiğini hatırlatan acılı amca, “Artık yeter. Bundan sonra kimsenin anası ağlamasın. Bizim evlatlarımız da Türkiye vatandaşlarına feda olsun” diyor.


Acılı amcanın feryadı Zaman gazetesinin manşetinde yer buldu. “Kürt’üm, PKK 19 yakınımı öldürdü; artık yeter!” başlığıyla verilen haberde Olgaç, örgütün bu saldırılarla bir yere gelmesinin mümkün olmadığının altını çiziyor.


PKK’YI LANETLİYOR


Kanlı eylemde bir yeğenini kaybeden bir yeğeni de yaralanan amca Abdurrahman Olgaç, ‘vahşet’ olarak nitelendirdiği saldırıyı gerçekleştiren PKK’yı bir Kürt olarak lanetledi.


ARTIK YÜRÜYEMEYECEK


Saldırı, sadece aileyi değil, gelecek planları yapan Gülcan’ın hayatını da altüst etti. Tedavisine Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) devam edilen genç kız artık yürüyemeyecek. Talihsiz kızın bu durumdan haberinin olmadığı ortaya çıktı.


Olgaç ailesi, 1975 yılında Şırnak’ın Güçlükonak ilçesine bağlı Yağız Oymak köyünden Siirt’e taşınmış. PKK da Olgaç ailesinin yeni yerleştiği Siirt’le Eruh ilçesi arasındaki Eğlence köyüne 1986 yılında ilk baskınını yapmış ve çatışmada köyden 3 kişi ölürken, 5 kişi de yaralanmış. Sonraki yıllarda bu çatışmanın aralıksız devam ettiğinin altını çizen Olgaç, 1988 yılında ise dayısı ile dayısının 3 oğlunun da can verdiğine vurgu yaptı.


PKK’LILAR 750 KÜÇÜKBAŞ HAYVANI ŞİŞ V BALTALARLA KESMİŞ


Destek vermediklerinden dolayı PKK’nın sürekli bulundukları köyü hedef aldığına da dikkat çeken Abdurrahman Olgaç, aynı dönemde örgütün dağda otlatılan 750 küçükbaş hayvanı şiş ve baltalarla imha ettiğine dikkat çekti. Bu saldırının arkasında ise ‘Parmaksız Zeki’ ve ‘Şemo’ kod adlı Şemdin Sakık ve Şahin Balıç’ın bulunduğunu söyledi.


Olgaç, çözümün kesinlikte siyasi iradede olduğunu ifade ediyor. “Bizlere kalırsa bunun çözümü intikama kadar gider” diyen acılı amca, ayrıca bir kız arkadaş grubunun yemek dönüşü saldırıya uğramasının hangi amaca hizmet ettiğinin sorgulanması gerektiğinin altını çiziyor.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ