Haber 16

Kurtulmuş Erbakan’ın izlerini sildi!

Saadet Partisi’nde Erbakan dönemi bitti. Olaylı kongrede kazanan taraf Erbakan’a resti çeken Kurtulmuş oldu.

Kurtulmuş Erbakan’ın izlerini sildi!
  • Politika / Son Dakika
  • 12 Temmuz 2010
  • Kurtulmuş Erbakan’ın izlerini sildi! için yorumlar kapalı
  • 281 KEZ OKUNDU

Saadet Partisi’nde eskilerle yeniler kapıştı. Yenilik ve değişim sloganıyla genel başkanlık koltuğuna oturan Numan Kurtulmuş Necmettin Erbakan’a resti çekti. Erbakancıların kürsüye yürüdüğü, polisin müdahale ettiği olaylı kongrede zafer Numan Kurtulmuş’un oldu. Kurtulmuş, Erbakan ismini listeden çizerken çok yakın kurmaylarına da yer vermezken teşekkür konuşmasında sitem etti.


İlk olarak Erbakan’a karşı liste savaşını kazanan Kurtulmuş, genel başkanlık için yapılan oylamaların sonucunda da üçüncü turda 310 oyla yeniden genel başkanlık koltuğuna oturdu.


Milli görüş geleneği bugüne kadar yapılmış en gerilimli kongresini yaşadı. Gerilim eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın hazırladığı liste ile başladı. Numan Kurtulmuş Erbakan’ın kızı ve oğlunun da bulunduğu “Yeşil liste”den, “Eğer ben bu partinin genel başkanıysam, müsaade edin de bu listede 10 kişiyi de benim tercih etme hakkım olsun” diyerek istifa etti.


Kurtulmuş “Benimle aynı tempoda çalışacak, koşacak insanlar istiyorum” diyerek kendi hazırladığı “Beyaz liste”ye destek istedi. Kurtulmuş’un bu açıklamasından sonra Yeşil liste’den 42 kişi istifa etti.


BEYAZ VE YEŞİL LİSTE KAPIŞMASI


Saadet Kongresi’nde, GİK ve Disiplin Kurulu Başkanlığı için iki liste sunuldu. Erbakan’ın “Yeşil Liste”sinde Milli Görüş’de ilk dava arkadaşları olan isimler yer aldı. Numan Kurtulmuş ise birlikte çalışacağı kendi belirlediği yeni isimlerin bulunduğu daha genç bir kadronun oluşturduğu “Beyaz liste” çıkardı.


İKİ LİSTEYE TEPKİ


Yeşil ve Beyaz liste okununca delegeler, “Tek liste istiyoruz, yoksa oy kullanmayacağız” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş kürsüye çıkarak Erbakan’la yolları ayırdığı tarihi bir konuşma yaptı.


KURTULMUŞ’TAN TARİHİ ÇIKIŞ


Kurtulmuş kürsüde Erbakan’la yollarını ayıran tarihi bir konuşma yaptı.  Kurtulmuş, Erbakan’ın Yeşil listesi’nden istifa gerekçesini şöyle dile getirdi:


“Hayatımın her döneminde bu davanın içinde oldum. Son günlerde Saadet Partisi ile ilgili bir rüzgar esiyor. İktidar olmamıza çok yakın bir süreç kalmıştır. Çok hızlı bir ilerleme kaydettik. Ben her konuda çalışacak ekipler istiyorum. Milli Görüş’ün bu salonda bulunan hiç kimse ölçüsü ve ölçütü olamaz. Aynı tempoda çalışacak arkadaşlar istiyorum. Tabiki Onur Kurulu’muz olacak. Bu Onur Kurulu’nda tecrübelerinden, birikimlerinden yararlanacağımız abilerimiz olacak. Aylardır bu kongreye hazırlanıyorum, çok titiz çalıştım. Eğer ben bu partinin genel başkanıysam, müsaade edin de bu listede 10 kişiyi de benim tercih etme hakkım olsun.”


 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ