Haber 16

Kurtulmuş: ‘Partiyi 5 paralık ettiler’

Saadet Partisi cadı kazanı gibi. Numan Kurtulmuş, Erbakan cephesini sert sözlerle eleştirdi.

Kurtulmuş: ‘Partiyi 5 paralık ettiler’
  • Politika / Son Dakika
  • 27 Eylül 2010
  • Kurtulmuş: ‘Partiyi 5 paralık ettiler’ için yorumlar kapalı
  • 264 KEZ OKUNDU

Saadet Partisi’nde köprüler atıldı gibi. Taraflar birbirlerine sert sözlerle yükleniyor. Kurtulmuş, Erbakan taraftarlarını partiyi beş paralık etmekle suçladı.

Bugün STK’ların görüşlerini alacak olan Kurtulmuş, kararını yarın açıklayacak. Ancak taraflar arasındaki ayrışma her geçen gün büyüyor. NTV’ye konuşan kayyuma devredilen Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’un hedefinde Erbakan taraftarları vardı:


‘PARTİYİ BEŞ PARALIK HALE GETİRENLER’


“Malesef milletin nezdinde partiyi beş paralık hale getirenler, kongre salonundan itibaren başlayan kötü süreci yönetenlerdir.”


‘PARTİ SADECE HİZBİN PARTİSİ OLAMAZ’


“Tam parti düzlüğe çıkmış, kamuoyunda artık alternatif parti haline gelmişken, bu kadar planlı kötü niyetli bir hareketle karşı karşıya kalmış olmamız herkesi rahatsız ediyor, üzüyor.  Herhangi bir parti sadece bir grubun, hizbin, cemaatin partisi olamaz. Öyle olursa milletten karşılık bulamaz.”


‘CEVAP VERMEYE DEĞMEZ’


Fatih Erbakan’ın “Numan Kurtulmuş’un tabanda karşılığı yok” sözüne ateş püsküren Kurtulmuş, “Cevap vermeye değmez” diye karşılık verdi:

“Hiçbir cevap vermem. Çünkü cevap vermeye bile değmeyecek sözdür. Ben o sözlere, bu süreçte cevap vermedim. Sadece şunu söyledim: ‘Herkes ileride pişman olacağı bir sözü söylemekten kendini alıkoysun.”


‘ZAFER KAZANDIKLARINI FALAN ZANNETMESİNLER’


Partinin kayyuma devredilmesi hakkında da konuşan Kurtulmuş, karşı tarafın çok yakında mağlup olacağı iddiasında bulundu:

“Kayyum kararıyla ilgili olarak şunu söyleyeyim. Bu kararı alanlar ‘Büyük bir zafer kazandık’ falan zannetmesin. Ne büyük bir mağlubiyet içinde olduklarını zaten çok yakında millet kendilerine gösterecek.”


‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’


Erbakan ekibine meydan okuyan Kurtulmuş, yaşananlardan sorumlu tuttuğu tarafı açıkladı. Geri adım atmayacaklarının altını bir kez daha çizdi:


Bu şekilde olmasını biz istemedik. İftar baskınlarını, kayyum tayinlerini, Önder Sav ve Sabih Kanadoğlu görüşmelerini bunları biz istemedik. Bu partiyi bölmek parçalamak değil başından itibaren partiyi büyütme gayreti içinde olduk.

Biz baştan beri şunu söyledik. Geri adım atmayacağız, kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğiz. Ama bizim elimizden kimseye zarar gelmeyecek. Bu şekilde davranmayanlar herhalde çıkacak olan sonuçlardan sorumlu olanlardır.”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ