Haber 16

Lodos yine seferleri iptal ettirdi!

Marmara Bölgesinde devam eden şiddetli lodos fırtınası özellikle denizde etkisini göbteriyor. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş’nin (İDO) bazı seferleri, lodos nedeniyle iptal edildi.

Lodos yine seferleri iptal ettirdi!

İDO’nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, lodos nedeniyle Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy hattındaki seferler yapılamıyor.

Aynı nedenle Eskihisar-Topçular araba vapuru hattı seferleri ile saat 09.30’daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı, Bursa-Yenikapı-Kadıköy, 08.00’deki Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Bostancı, 07.30’daki Yalova-Yenikapı deniz otobüs seferleri ile saat 08.15’deki Yalova-Pendik, Pendik-Yalova 07.30’daki Bursa-Yenikapı, Yenikapı-Bursa ve 07.00’deki Pendik-Yalova, Yenikapı-Bandırma, Yalova-Pendik ile hızlı feribot seferleri de iptal edildi.


GELİBOLU-LAPSEKİ, KEPEZ-ECEABAT, GEYİKLİ-BOZCAADA VE KABATEPE-GÖKÇEADA ARABA VAPURU SEFERLERİ DURDURULDU


Çanakkale Boğazı’nda etkili olan lodos, deniz ulaşımında olumsuzluklara neden oluyor.


Zaman zaman hızını artıran fırtına nedeniyle, Gelibolu-Lapseki, Kepez-Eceabat, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki araba vapuru seferleri geçici olarak durduruldu.


Çanakkale Boğazı ile adalar hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, Çanakkale-Eceabat arasındaki seferlerin ise normal olarak sürdürülüğünü açıkladı.


BURSALILARA TEDBİRLİ OLUN UYARISI


Şiddetli lodosun etkili olduğu kentte başta soba zehirlenmeleri olmak üzere çatı uçması ve tabela düşmelerine karşı vatandaşlar uyarıldı.


Dün akşamdan itibaren etkili olan şiddetli lodos gece boyunca birçok çatıda hasar oluşturdu. Gelen çok sayıdaki ihbar yüzünden yoğun bir gece geçiren itfaiye ekipleri ve polis ekipleri muhtemel tehlikelere karşı teyakkuzda bekliyor.


Bursa Meteoroloji Bölge müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre; şiddetli lodosun yarına kadar devam edeceği belirtildi. Yer yer 65 kilometreye kadar çıkan lodosa karşı vatandaşlar ve yetkililerin başta soba zehirlenmeleri olmak üzere çatı uçması ve tabela düşmesine karşı dikkatli olmaları istendi. Lodosla birlikte hava sıcaklığının da yükseleceği belirtilirken, önümüzdeki 5 gün boyunca hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyredeceği aktarıldı. Diğer yandan Bursa’da önümüzdeki 3-4 gün boyunca yağış beklenmediği kaydedildi.


LODOS, MARMARA’DA DENİZ ULAŞIMINI OLUMSUZ ETKİLEDİ


Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 24 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine çevirerek demirledi.


Şarköy’de demirli olarak bekleyen gemilerde bulunan personelde, şiddetli lodos ve yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerinde geçirmek zorunda kaldı.


Sabah saatlerinde, lodosun etkisini kaybetmesiyle 17 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker saat 08.50’den itibaren Şarköy’den demir alarak, boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket etti.


7 gemi ise hava koşullarının dahada iyileşmesi için Şarköy’de demirli bekliyor


ARABA VAPURU SEFERLERİNİN DURDURULMASI NEDENİYLE ÇANAKKALE KENT MERKEZİNDE UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU


Çanakkale Boğazı’nda etkili olan lodos nedeniyle araba vapuru seferleri durduruldu. Kent merkezinde uzun araç kuyrukları oluştu.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, zaman zaman hızını artıran fırtına nedeniyle Gelibolu-Lapseki, Kepez-Eceabat, Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada arasındaki araba vapuru seferlerinin geçici olarak durdurulması üzerine Asya’dan Avrupa’ya geçmek isteyen araçlar uzun kuyruklar oluşturdu.


Özellikle Lapseki-Gelibolu ve Eceabat-Kepez hattını kullanan tır ve ağır tonajlı araçların, Çanakkale-Eceabat hattını kullanmak istemeleri nedeniyle artan yoğunluk, İskele Meydanı’na uzanan Demircioğlu caddesinde, çift sıra depolama yapılmasına neden oldu.


Çanakkale ile adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş yetkilileri, durdurulan seferler nedeniyle aksayan ulaşımın neden olduğu araç yoğunluğunu gidermek için Çanakkale Eceabat seferlerini aralıksız yapmaya başladıklarını bildirdi.


İskele meydanında da yapılan depolama ile toplamda 4 gemi ile aralıksız sefer yapıldığını belirten yetkililer, uzun araçlar nedeniyle artan kuyrukların kısa sürede sonlandırılacağını ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ