Haber 16

Londra’da öğrenciler polisle çatıştı!

İngiltere’de öğrenci harçlarına yapılan yüksek zammı protesto eden öfkeli öğrenciler, polisle çatıştı. Olayda çok sayıda öğrenci ve polis memuru yaralandı. Olaylar devam ediyor.

Londra’da öğrenciler polisle çatıştı!
  • Dünya / Son Dakika
  • 24 Kasım 2010
  • Londra’da öğrenciler polisle çatıştı! için yorumlar kapalı
  • 270 KEZ OKUNDU

İngiltere’nin başkenti Londra’nın merkezi Whitehall başta olmak üzere Cambridge, Birmingham, Manchester ve Glascow kentlerinde, öğrenci harçlarına yapılan zam ve bütçeden üniversitelere ayrılan miktarda kesintiye gidilmesi protesto edildi.

Londra’daki gösterilerde öğrencilerin polisle çatışması sonucu çok sayıda polis memuru yaralanırken, polis araçları zarar gördü, bazı kamu binalarında hasar oluştu. Çıkan olaylarda bazı öğrenciler de yaralanırken, birçok öğrenci gözaltına alındı.

Gösteriler, öğrencilerin parti liderlerini öğrenci harçları konusundaki anlaşmayı bozma hazırlığı içinde olmakla suçladıkları Liberal Demokrat Parti binası önünde yoğunlaştı.

Kardelen Kaya isimli Londra’da öğrenim gören bir Türk öğrenci, çıkan olaylarla ilgili İHA’ya yaptığı açıklamada, şiddete gerek olmadığını ve işin konuşma yoluyla halledilebileceğini söyledi. İngiltere’ye öğrenim görmek ve ileride iyi bir iş sahibi olmak için geldiğini söyleyen Kaya, “Ben burada şiddet için bulunmuyorum, sadece okumak için buradayım. Kendimi onlara hiç bulaştırmıyorum” dedi.

Kingston Üniversitesi öğrencilerinden Alex ise, “Bir çok öğrencinin üniversiteye gidememesini protesto etmek için buradayım. Onlar üniversiteye gidemiyor çünkü paraları yok, bu hiç de demokratik değil” dedi. Alex, “Seçimlerde Liberal Demokratlara oy vermiştim ve şimdi tamamen hayal kırıklığına uğradım. Eğitim kesintileriyle mücadele edeceklerini söylüyorlar, bunu yapmak için güçlerinin olmadığını anlayabiliyorum ancak hala sessiz kalıyorlar” diye konuştu.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ