Haber 16

Mahkemenin kararı Bakan’ı çıldırttı!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, mahkemenin esasa girdiğini söyleyerek karara isyan etti.

Mahkemenin kararı Bakan’ı çıldırttı!
  • Gündem / Son Dakika
  • 08 Temmuz 2010
  • Mahkemenin kararı Bakan’ı çıldırttı! için yorumlar kapalı
  • 292 KEZ OKUNDU

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de mahkemeye tepki gösterdi. Ergin, Anayasa Mahkemesi esasa girmekle Anayasanın 148. maddesini ihlal ettiğini savundu.

Paketin hala çok önemli bir reform olma özelliğini sürdürdüğünü söyleyen Ergin, CNN Türk canlı yayınında şunları söyledi:

Anayasa Mahkemesi’nin yapabileceği denetim, şekille sınırlıdır. Birincisi teknik çoğunluk var mı yok mu buna bakabilir. İkincisi çoğunluğa bakabilir. Bu şartlar dışında Anayasa’nın amir hükmü vardır bu açıktır. Anayasa Mahkemesi, süreci bu akşam itibariyle sona ermiştir.

“EVET OYLARI DAHA FAZLA ÇIKACAKTIR”


Gerekçeler ortaya çıkınca daha çok şey söylenebilir. Anayasa Mahkemesi’nin netice olarak verdiği karar vardır ve bağlayıcıdır. Bundan sonraki süreç ne olacaktır? Bu paket 12 Eylül’de refaranduma gidecektir. Anayasa Mahkemesi’nin müdahalesine rağmen 80’den sonraki süreç gözönüne alındığında çok önemli olduğu muhakkaktır. Dolayısıyla 12 Eylül günü önemli bir gündür ve sandığa gidilmesini ve iradelerini orada göstermelerini istiyorum, rica ediyorum. Evet oylarının çok daha fazla çıkacağını umut ediyorum.


“KARARI YENİ TARTIŞMALIDIR”


Anayasa Mahkemesi’nin geçmişten gelen ve çok çok tartışılan kararlarına bir yenisi daha eklenmiştir. Gelin görün ki bu Anayasa Mahkemesi’nin bir kararıdır ve artık bundan sonra bu karara uymak zorundayız. Artık süreç başlamıştır ve 12 Eylül’de seçime gidilecektir.


“BU BİR GENEL SEÇİM DEĞİLDİR”


Bu bir seçim değil, Anayasa’da değişiklik yapılmıştır ve bu millete sorulacaktır. Burada partili partili değil gibi bir ayrım yoktur herkese sorulacaktır.


Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılsın mı yapılmasın mı bunu halka soracağız. Bu nedenle bu genel seçimlerden çok farklıdır. AK Parti seçimlerde yüzde 40 oy almıştır ancak hemen sonrası yapılan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili referandumda yüzde 70 gibi bir sonuç alınmıştır. Milletimiz bu ayrımı rahatlıkla yapmaktadır yani genel seçimlerden çok farklıdır.


Bu yanlış bir müdahaledir bir kez daha söylüyorum yanlıştır ancak olmuştur. Buna rağmen bu paket çok önemli yenilikler getirilmektedir. Buna evet oyu verilmesi halinde milletimiz yine çom önemli ayrıcalıklara sahip olunacaktır.


Karıştırılan nokta burada şu: Burası bir mahkeme değil, idare bir kurumdur. Bu haliyle tekrar altını çiziyorum bu paket önemli bir pakettir, Türkiye’nin geleceği açısından çok önemlidir.


Parlemanto sözünü söyledi Anayasa Mahkemesi son sözünü söyledi. Bundan sonra herkesin susması lazım ve artık konuşması gereken millettir. Bu konuda biz de susacağız herkes susacaktır. Milletin söyleyeceği hepimizin üzerindedir.


Ergin, seçimle ilgili olarakta referandum olduğunu söyleyerek MHP’nin teklifini de değerlendirmiş oldu. Bakan Ergin, “konuyla ilgili artık Anayasa Mahkemesi serüveni sona ermiştir” dedi. 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇELİK: SİYASİ KARAR


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de mahkemenin yetkisini aştığını belirterek, “Bu yetki gaspıdır, yetki aşımıdır. İçeriği aşıp esasa girmiştir. Millet iradesinin yetkisini gasp etmiştir. Daha önce de yapıldı. Hayretler içindeyim. Meclis Anayasa Mahkemesini toptan kaldırma kararı da alabilir. Bu bir siyasi karadır” dedi.

BAKAN YAZICI: MAHKEME YETKİSİNİ AŞTI

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Anayasa Mahkemesi’nin Anayasa değişikliği paketiyle ilgili verdiği kararı değerlendirirken, ‘‘Anayasa Mahkemesi, Anayasa’nın kendisine çizdiği görev ve yetki alanının dışına çıkarak bu kararı vermiştir” dedi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ