Haber 16

Meclis aracı ile PKK cenazesine gitti

Sivil itaatsizlik eyleminde bir komiseri tokatlamasıyla gündeme gelen BDP’li Sebahat Tuncel dün de Hatay’da…

Meclis aracı ile PKK cenazesine gitti
  • Gündem / Son Dakika
  • 06 Nisan 2011
  • Meclis aracı ile PKK cenazesine gitti için yorumlar kapalı
  • 252 KEZ OKUNDU

Sivil itaatsizlik eyleminde bir komiseri tokatlamasıyla gündeme gelen BDP’li Sebahat Tuncel dün de Hatay’da öldürülen PKK’lılardan birinin cenazesine TBMM plakalı resmi aracıyla gitti.


Polis komiserine attığı tokatla büyük tepki toplayan BDP’li Sebahat Tuncel Hatay’da öldürülen 7 PKK’lı teröristten Zeki Durdu’nun gece mezarlıkta yapılan cenaze törenine resmi TBMM 21 plakalı makam aracı ile katıldı. Durdu’nun cenazesi, Malatya Şehir Mezarlığı’nda gece dini vecibeler yerine getirilerek toprağa verildi.


Durdu’nun ailesinin izin vermemesi üzerine terör örgütü yanlıları mezarlıkta gösteri yapamadı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, cenaze törenine resmi TBMM 21 plakalı makam aracı ile katıldı. Tuncel, mezarlıkta yaptığı açıklamada, “Artık bunlar son olsun diyoruz. Bunun için de tüm siyasilere görev düşüyor. Bu konuda özellikle hükümetin sorumluluk sahibi olduğunu düşünüyoruz. Eğer operasyon emri verilmeseydi, bugün bu gençler yaşıyor olacaktı” dedi.


ANNEDEN PKK İSYANI


Öte yandan Adana’da da 7 teröristin cenazesinin Adli Tıp Kurumundan alınmasının ardından bazı mahallelerde izinsiz gösteriler düzenlendi. Polise molotofkokteyli ve taş atılmasını protesto eden çoğuluğu kadınlardan oluşan bir grup kol kola girerek göstericilerin karakola yürümelerini engelledi.


Bir kadın, Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Tunga’nın yanına gelerek, ”Biz de bunlardan bıktık. Çocuklarımıza bir şey olacak diye korkuyoruz. Barış istiyoruz, analar ağlamasın”

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ